Kelionių rinkoje fiksuojami pirmieji atsigavimo ženklai

Kelionių rinkoje fiksuojami pirmieji atsigavimo ženklai

Šio pavasario mėnesiai nutraukė metus užsitęsusį štilį - kelionių rinkoje vėl fiksuojamas augimas. Pirmoji atsigavimo ženklus pradėjo rodyti pažintinių kelionių rinka.

Tai rodo kelionių agentūros "Novaturas" ir draudimo bendrovės "PZU Lietuva" surinkti duomenys.

Pasak kelionių organizatoriaus "Novaturas" pardavimo ir rinkodaros direktoriaus Tomo Mikalionio, pažintinių kelionių rinka šiemet ūgtelėjo 15 proc., palyginti su 2009 metų pradžia. Poilsinių kelionių rinkoje taip pat fiksuojamas simbolinis augimas, o tolimųjų egzotiškų kelionių pardavimų apimtys išlieka tokios pat, kaip ir 2009 metais.

"Populiariausios pažintinių kelionių kryptys šiemet - Graikija, Turkija, Portugalija, Kroatija ir šį sezoną lietuvių naujai atrasta Pietų Prancūzija. Pažintines keliones dažniausiai renkasi pavieniai vyresnio amžiaus žmonės ir poros. Poilsines, tarp kurių šiemet populiariausios išlieka Turkija, Kreta, Tunisas, Egiptas ir Bulgarija, renkasi jaunesni žmonės ir šeimos su vaikais, o į tolimąsias keliones - Tailandą, Kiniją, Japoniją, Meksiką ir JAV dažniausiai vyksta vidutinio ir vyresnio amžiaus žmonės", - sakė T. Mikalionis.

Draudimo bendrovės "PZU Lietuva" Produktų ir rizikos valdymo departamento vyr. ekspertės Gitanos Beinorienės teigimu, kelionių draudimo rinka šiemet atspindi bendrąsias augimo tendencijas. Pasak jos, įsibėgėjus pavasariui penktadaliu išaugo bendrovės kelionių draudimo apimtys, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Draudikai atkreipia dėmesį, kad tokiose poilsiautojų pamėgtose vietose, kaip Kreta, Tenerifė, daugelis privačių gydymo įstaigų gali nepriimti Europos sveikatos draudimo kortelės, todėl rekomenduojama papildomai apsidrausti kelionės finansinių nuostolių draudimu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder