Kasti sniegą sutinka ne kiekvienas bedarbis

Kasti sniegą sutinka ne kiekvienas bedarbis

Nors namų valdos džiaugiasi sulaukusios pagalbos kovoje su žiemos padariniais, tačiau pastebi, kad nemaža dalis pagal Viešųjų darbų programą iš Darbo biržos atsiųstų bedarbių negali ir nenori dirbti.

"Yra tokių, kurie jau darbintis ateina "su kvapeliu", kiti iš karto pasako, kad jie nenori dirbti, o atėję tik dėl to, kad Darbo birža siunčia. Realiai pavyksta įdarbinti tik kone kas trečią ar kas antrą", - pastebėjo bendrovės "City service" vadovas Mindaugas Genys.

Jam antrino UAB "Paslaugos būstui" direktoriaus pavaduotoja Vida Kistenienė. Pasak jos, daugelis bedarbių iškart pareiškia, kad jie lauke negali dirbti, nes yra silpnos sveikatos, nors realiai juos tik tam ir norima įdarbinti, kad padėtų kovoti su sniegu ir ledu.

Nors labiausiai bedarbių pagalba namų valdoms būtų pravertusi gruodį, kai buvo ypač daug sniego, kol savivaldybėje buvo sutvarkyti formalumai ir programa pradėta įgyvendinti, orai pasitaisė.

"Beje, ir patys bedarbiai niekur neskubėjo - atrodo, kad specialiai laukė, kol sniegas pats aptirps", - pastebėjo M. Genys.

Pasak jo, nors jo vadovaujamai bendrovei priklausančios namų valdos pagal Viešųjų darbų programą turi galimybę įdarbinti 76 darbuotojus, kol kas įdarbinta tik pusė. Esą kol orai geri, šitiek žmonių pakanka. Tačiau ir toliau vykdoma atranka, kad vėl prasidėjus pūgoms, nepritrūktų darbo rankų.

"Ši programa tikrai labai reikalinga, nes darbo visuomet yra į valias. Pavyzdžiui, "Pempininkų valdų" teritorijoje buvo susidariusi beviltiška situacija - šiukšlių konteineriai buvo patraukti į patogesnę vietą, kad galėtų privažiuoti transportas, o gyventojai vis tiek ir toliau pylė šiukšles į įprastą vietą. Tad bedarbiai talkino tas šiukšles iškuopti ir išvežti", - pasakojo M. Genys.

Iš viso pagal Viešųjų darbų programą planuota dviem mėnesiams įdarbinti 110 bedarbių. Šiai programai įgyvendinti per pora mėnesių bus skirta per 297 tūkst. litų: 178 tūkst. - Darbo biržos lėšos, 119 tūkst. - iš miesto savivaldybės biudžeto.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder