Kainų šuolis - smūgis ir grožiui

Kainų šuolis - smūgis ir grožiui

Kelios atsitiktine tvarka pasirinktos Klaipėdos kirpyklos skirtingose miesto vietose "Vakarų ekspresui" patvirtino, jog pernai pradėtos kelti kainos didinamos ir šiemet.

"Firma "Wella" jau atsiuntė raštą, kad jos priemonės nuo šiol mums kainuos 20 procentų brangiau. Laukiame, kokią sąskaitą už šildymą pateiks patalpų, kurias nuomojame, savininkai, o pavasariop svarstysime ir mūsų paslaugų įkainius", - tvirtino vieno iš brangiausių uostamiestyje salonų "Aidos studija" direktoriaus pavaduotoja Edita Vinkšnienė.

Anot jos, seminaruose savo žinias gilinantys meistrai už mokymus pakloja didesnes sumas nei anksčiau, todėl kainas kelia norėdami padengti išlaidas.

"Grįžo viena meistrė iš masažo seminaro. Už dvi dienas sumokėjo 900 litų. Normalu, jog ir jos parsivežtos žinios pabrango", - situaciją grožio rinkoje vertino E. Vinkšnienė.

"Aidos studija" orientuojasi į pasiturintį klientą, kuris už apsilankymą palieka po keletą šimtų litų, tad dar ir dėl to kainų kelti čia neskubama.

Kitame salone - "Lux" - paslaugos jau pabrango 10-20 litų, kiek kils šiemet - kirpėjos dar nežino.

"Stebėsime rinką. Firmos, kurios tiekia priemones, jas pabrangina 2-3 kartus per metus. Negalime dirbti nuostolingai", - sakė salone dirbanti kirpėja Saulina Povilaitienė.

"Išaugome ir patys"

Anot "Vivos" salono savininkės Viktorijos Vaišvilaitės, kai kurių salone dirbančių meistrų paslaugos išaugo dvigubai, tačiau augo ir jų profesionalumas. Visa tai esą neatbaido klientų. Pas vieną aukštos kategorijos meistrą eilės apsikirpti klientės laukia net 4 mėnesius.

V. Vaišvilaitė sako, kad kainų diferenciacija, kai mokestis už atliktą darbą priklauso nuo meistro profesionalumo, kitaip tariant, kategorijos, išlaiko ir tuos klientus, kuriems reikia visai nedaug - pavyzdžiui, tik pasitrumpinti plaukus, todėl salone galima palikti nuo 60 iki 120 litų tik už kirpimo paslaugą.

Kainos šoktels aukštyn salonui išsikėlus į naujas patalpas. "Viva" orientuojasi į klientą, galintį sau leisti kur kas daugiau nei tik apsikirpti - tikina V. Vaišvilaitė, o tam tikra aplinka, įvaizdžio formavimo bei SPA paslaugos, kurias siūlys naujose patalpose, bus skirtos būtent tokiems klaipėdiečiams.

Negalintiems pasigirti piniginės storiu, kirpėjų paslaugų reikėtų pasidairyti toliau nuo uostamiesčio centro. Kai kuriose atokesnėse kirpyklose paslaugos brango nežymiai - 5-10 litų.

Kosmetologė A. Holcmann su klientais kainas aptaria iš anksto, kad šie procedūrų metu nevarytų savęs į stresą galvodami ar užteks atsineštų pinigų

Tariasi iš anksto

Kosmetologė Aušra Holcmann, gavusi 10 proc. pabrangusių priemonių sąrašą, kainas kels palaipsniui.

"Neketinu klientų gąsdinti, to niekada ir nedariau. Prieš darbą visada klausiu, kiek žmogus gali išleisti, - orientuojuosi, kokią iš turimos kosmetikos naudoti. Juk negali žmogus atsipalaiduoti, kai masažo ar veido procedūrų metu bando skaičiuoti, ar užteks to, ką piniginėje atsinešė", - sakė A. Holcmann.

Jai patalpų nuoma nekainuoja, todėl dar ir dėl šios priežasties kosmetologė turi galimybę kainas kelti nežymiai.

"Nemanau, kad klientų mažės. Galbūt jie pas mane lankysis rečiau, bet pasitaupys ir ateis. Žmonių kultūra keičiasi, į kosmetologus kreipiasi ne tik tie, kurie gali sau leisti daug", - įsitikinusi A. Holcmann.

Be kontrolės

Alina GALDUTYTĖ, Valstybinės mokesčių inspekcijos Teisės departamento direktoriaus pavaduotoja

Kirpėjai bei grožio specialistai paslaugų kainas kelia savo nuožiūra. Jokia tarnyba nekontoliuoja ir negali nurodyti, kiek šias paslaugas derėtų branginti. Uostamiestyje kirpėjo verslo liudijimas metams kainuoja 500 litų. Ne įmonėse dirbantys specialistai įrangą ir priemones perkasi patys.

Individualia veikla užsiimantys specialistai neprivalo klientui už paslaugą išduoti čekio. Pagal galiojančią tvarką, grynųjų pinigų paėmimo kvitai išrašomi tik klientams pageidaujant ir tuo atveju, jeigu paslaugos pirkėjui būtina kvitą pristatyti darbdaviui.

Sudėtinga įrodyti ar kirpėjai bei grožio srities meistrai kainų "neskaito nuo lubų". Mokesčių inspekcija tikrina, ar dirbama turint reikalingus šiai veiklai dokumentus, ar mokesčiai mokami tvarkingai ir laiku. Dėl abejotinos paslaugų kokybės galima kreiptis į Ne maisto produktų inspekciją, dėl higienos normų pažeidimų - į Visuomenės sveikatos centrą.

Kainas reguliuoja rinka, vartotojui suteikiama pasirinkimo galimybė.

Kiek uždirba?

  • Kirpėjai ir grožio specialistai, atsižvelgiant į kategoriją, Lietuvoje vidutiniškai uždirba 1500-4000 Lt
  • Viena manikiūrininkė "Vakarų ekspresui" prisipažino, jog dirba namuose, pas ją kasdien apsilanko vidutiniškai po 5 moteris. Per mėnesį specialistė uždirba apie 4-5 tūkst. Lt.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder