Kai kurios įmonės atsigauna po bankroto

Kai kurios įmonės atsigauna po bankroto

Per praėjusius metus bankrutavusios ir bankrutuojančios įmonės tiekėjams, darbuotojams, bankams, biudžetui ir "Sodrai" bei kitiems kreditoriams liko įsiskolinusios maždaug 1,6 mlrd. Lt. Tačiau dalis bankrutuojančiųjų prisikėlė naujam gyvenimui ir sparčiai augina gamybos apimtį, pirmadienį rašo "Verslo žinios". "Tendencija tokia, kad ši įmonė gyvuos ir klestės", - nė kiek neabejoja bankrutuojančią UAB 'Natūrali oda" perėmusios UAB "Kėdainių oda" vadovas Saulius Klastaitis.

Kai 2008 m. "Natūraliai odai" buvo iškelta bankroto byla, gamybą įmonėje atnaujino pagrindinio kreditoriaus "Šiaulių banko investicijų valdymas" įsteigta „Kėdainių oda". S. Klastaitis džiaugiasi, kad įmonei vadovauja jau 10 mėnesių ir kiekvieną mėnesį gamybos apimtis didėja. Kėdainiečiai ne tik teikia paslaugą, t. y. išdirba klientų pateiktą žaliavą, tačiau ir patys perka odas ir vėliau išdirbtas jas realizuoja.

Šiemet 50 proc. pardavimų augimą planuoja ir nuo bankroto dugno atsispyrusi biuro baldų gamintoja "Narbutas ir Ko".

Įmonių bankroto valdymo departamento vadovas Alvydas Geigalas sako įžvelgiąs ne vieną priežastį, kodėl prieš kelerius metus bankrotą paskelbusios įmonės vėliau pradeda sėkmingai veikti. Tai ir sunkmetis, ir menka vadovų kvalifikacija, ir pernelyg rizikinga plėtra, ir klaidingi kreditorių veiksmai ir t. t. Įžvelgti, ar įmonė turi potencialo, ar yra pasmerkta, turi kreditoriai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder