Įvedant eurą policija užtikrins saugumą ir viešąją tvarką paštuose

Įvedant eurą policija užtikrins saugumą ir viešąją tvarką paštuose

Įvedant Lietuvoje eurą policija glaudžiai bendradarbiaus su Lietuvos paštu. Tai numatančią sutartį šiandien pasirašė policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis ir Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė.

„Įvedant eurą paštai bus ta vieta, kur nustatytą laikotarpį nemokamai bus galima išsikeisti valiutą. Mums svarbu, kad tuo laikotarpiu darbas vyktų sklandžiai, todėl labai vertiname policijos pagalbą užtikrinat viešąją tvarką ir saugumą paštuose“, – sakė Lietuvos pašto generalinė direktorė L. Minderienė.

Policijos pareigūnai užtikrins viešąją tvarką ir operatyvų policijos pajėgų reagavimą grėsmės ar pavojaus atveju, taip pat užtikrins saugumą paštuose, kuriuose litai bus keičiami į eurus. Paštuose, kuriuose bus keičiama valiuta, nepertraukiamai budės ne mažiau kaip po vieną policijos pareigūną, taip pat bus užtikrintas saugus pinigų vežimas policijos transporto priemonėmis į paštus ir iš jų. Pinigus iš anksto suderintais maršrutais veš mobilios komandos, kurias lydės policijos palyda.

Šalys sutarė bendradarbiauti pervežant eurų ir litų banknotus bei monetas, keistis informacija, kuri gali būti reikšminga saugumui užtikrinti.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis gyventojams pataria būti budriems ir neužkibti ant sukčių kabliuko. „Norime priminti žmonėms, kad nei namuose, nei gatvėje litai į eurus nebus keičiami, jokie pašto ar banko atstovai nesilankys gyventojų namuose. Todėl neįsileiskite į namus nepažįstamų asmenų, netikėkite skambučiais, siūlančiais registruoti banknotus, surašyti ar palankesnėmis sąlygomis iškeisti turimus pinigus“, – gyventojams pataria policijos vadovas.

Esant reikalui, policija turės teisę atlikti asmenų, organizacijų, tiesiogiai susijusių su vertybių pervežimu ir apsauga, patikrinimus, o gavusi informacijos apie galimas grėsmes paštams bei kitiems objektams, taip pat apie organizuojamus ar ketinamus organizuoti piketus, mitingus ir masinius neramumus, užtikrins prie jų viešąją tvarką.

Be to, šalys įsipareigojo organizuoti darbuotojams bendrus mokymus, reikalingus tinkamai įvykdyti įsipareigojimus. Tokius mokymus planuojama organizuoti iki 2015 m. sausio 1 dienos.

60 kalendorinių dienų nuo euro įvedimo datos litai neatlygintinai bus keičiami į eurus 330-yje paštų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder