Įvažiavimą į terminalą atstos miesto gatvės

Įvažiavimą į terminalą atstos miesto gatvės

Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas bus pastatytas greičiau nei kelias į jį, todėl statytojai prašo leisti laikinai naudotis miesto gatvėmis.

Planuojama, kad terminalo pirsas bus baigtas statyti ateinančių metų spalį, o išvažiavimą iš jo - vieno lygio sankryžą su Baltijos prospektu - projekte numatyta pastatyti tik iki 2013 metų balandžio. Todėl tinkamą naudoti terminalą tektų palikti nenaudojamą arba ieškoti laikino išvažiavimo kelio. Statytojų manymu, verta rinktis būtent šį variantą.

Todėl jie prašo pusę metų naudotis miesto gatvėmis.

Savivaldybės Saugaus eismo komisijai pateikti keli variantai. Pagal vieną iš jų, į keltus ir iš jų vykstančios transporto priemonės Varnėnų gatve išvažiuotų į Minijos gatvę, o iš jos - į Baltijos prospektą. Kitas variantai - važiuoti į Taikos prospektą Agluonos arba Dubysos gatvėmis, o nuo jų pasiekti "gaudykle" vadinamą žiedinę prospektų sankryžą.

Laikinuoju išvažiavimu būtų naudojamasi nuo kitų metų spalio iki 2013 metų balandžio - Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) Infrastruktūros skyriaus viršininkas Vytautas Paukštė garantavo, kad iki to laiko bus įrengtas kitas išvažiavimas iš terminalo.

Apskaičiuota, kad pradėjus veikti pirmajai kelto linijai, juo į Klaipėdą atvyktų bei iš miesto išvyktų iki 60 krovininių ir 40 lengvųjų automobilių vienu metu.

Šis išvažiavimo kelias naudojamas jau dabar - juo į terminalo teritoriją ir iš jos važinėja statybinis transportas, apie 30 krovininių automobilių per dieną.

Svarstant prašymą Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad toks variantas įmanomas tik sustiprinus kelio dangą, kuri apsaugotų komunikacijas.

Nuogąstauta ir dėl keltais į Neringą keliaujančių žmonių, tačiau V. Paukštė tvirtino, kad su "Smiltynės perkėla" dėl išvažiavimo jau sutarta - keltininkai šiai minčiai neprieštarauja, mat Varnėnų gatvė bus naudojama ne šiltojo sezono metu ir sumažėjusiam keleivių srautui netrukdys.

Prašymui komisijos nariai pritarė, susilaikė tik Kelių policijos biuro atstovas. Be to, užsiminta, kad paramą KVJUD vadovams dėl išvažiavimo neoficialiai pažadėjo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder