Įstatymo pataisomis siekiama sumažinti "bambalinio" alaus mėgėjų

Įstatymo pataisomis siekiama sumažinti "bambalinio" alaus mėgėjų

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis užregistravo Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kurios numato pardavimo ribojimus stipriam alui. Parlamentaras siūlo uždrausti parduoti alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip: 

7,5 procento, išpilstytus į didesnę negu 0,2 litro tarą; nuo 6,5 iki 7 procento, išpilstytus į didesnę negu 0,3 litro tarą; nuo 6 iki 6,5 procento, išpilstytus į didesnę negu 0,35 litro tarą;

yra ne didesnė kaip 6 procento, išpilstytus į didesnę negu 0,5 litro tarą. 

Seimo narys R. Žemaitaitis pažymi, jog šie ribojimai netaikomi, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą.

Šiuo metu Lietuvoje draudžiama parduoti alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausančius alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 7,5 procento, išpilstytus į didesnę negu 0,5 litro tarą, išskyrus atvejus, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą.

„Stiprus alus visoje Europoje parduodamas tik mažose, iki 0,5 litro talpos pakuotėse. Lietuvoje iki šiol buvo atvirkščiai - stiprus alus parduodamas išimtinai tik didelėse pakuotėse. Šios pataisos sumažins „bambalinio" alaus mėgėjų skaičių kaime, nes „bambalinis" alus mūsų žmones kaimuose paverčia zombiais. Šių pataisų parengimą paskatino siekis motyvuoti asmenis atsisakyti įdingo (asocialaus) gyvenimo būdo, žalingų gyvenimo įpročių, kurie neretai ir tampa nedarbo, nuskurdimo, prastos gyvenimo kokybės priežastimis, trukdo tokiems asmenims integruojantis į darbo rinką, susikurti sau ir savo artimiesiems geresnę ir visavertiškesnę gyvenimo aplinką", - pažymėjo Seimo narys R. Žemaitaitis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder