Ingrida Šimonytė: prieš dosniau finansuodami išlaidas turime susitvarkyti su augančia skola

Ingrida Šimonytė: prieš dosniau finansuodami išlaidas turime susitvarkyti su augančia skola

Tuo metu, kai darbuotojų atstovai reikalauja mažinti atskirtį ir didinti algas, finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigia, kad prieš dosniau finansuojant išlaidas dar reikia susitvarkyti su augančia skola, o tam reikia mažinti biudžeto deficitą.

"Nežinau, ar protestuotojai iš manęs reikalauja geresnio gyvenimo ir didesnių algų, bet jeigu mes kalbame apie valstybės galimybes dosniau finansuoti išlaidas, tai manau, kad pirmiausia mums reikia susitvarkyti su tuo, kas yra mūsų šios dienos iššūkis - tai yra auganti skola. Tam mes turime sumažinti savo biudžeto deficitą", - sakė I. Šimonytė žurnalistams trečiadienį po Vyriausybės posėdžio.

Į medikų ir mokytojų nerimą dėl galimo algų mažinimo finansų ministrė atsako, kad atlyginimų dydis priklauso ir nuo to, kaip tvarkomasi sistemoje.

"Man atrodo, Lietuvoje yra nemažai sistemų, kurių darbuotojai galbūt galėtų gauti ir didesnius atlyginimus negu gauna šiuo metu, jeigu tose sistemose būtų daugiau efektyvumo", - sakė I. Šimonytė.

Medikai ir mokytojai sunerimo po to, kai premjeras Andrius Kubilius prasitarė matąs taupymo galimybių švietimo ir sveikatos apsaugos srityse. Jų profesinės sąjungos kartu su kitomis trečiadienį dalyvavo protestuose.

Protesto akcijos prieš skurdą rugsėjo 29 dieną rengiamos daugelyje Europos valstybių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder