Gyvūnų teisių aktyvistai protestavo prieš kailių pramonę

Gyvūnų teisių aktyvistai protestavo prieš kailių pramonę

Asociacija "Už gyvūnų teises" šeštadienį V. Kudirkos aikštėje surengė protesto akciją-meninį pasirodymą, nukreiptą prieš kailių pramonę. Lietuvoje yra apie 40 stambių kailių ūkių.

"Dažnai mūsų viešos akcijos apsiriboja taikiu protestavimu laikant plakatus ir informacinių lankstinukų dalinimu, tačiau norime labiau atkreipti visuomenės dėmesį, todėl šįkart peržengsime tradicinio protesto rėmus ir atliksime trumpą, bet efektingą pasirodymą", - sakė asociacijos "Už gyvūnų teises" vadovė Aušrinė Skirmantė.

Pasak A. Skirmantės, asociacija siekia, kad būtų sugriežtinti arba pakeisti įstatymai, reglamentuojantys kailių fermų veiklą, gyvūnų laikymo sąlygas.

"Ilgalaikis mūsų tikslas yra pasiekti, kad kailių fermos Lietuvoje būtų uždraustos", - tvirtina asociacijos "Už gyvūnų teisės" vadovė.

Pasak A. Skirmantės, Vakarų Europos šalyse galioja draudimai auginti tam tikras gyvūnų rūšis dėl kailių arba yra sukurti griežti gyvūnų gerovės aktai, kurių praktiškai neįmanoma įgyvendinti kailių fermose. Dėl šių priežasčių kailių pramonės atstovai ieško nišų Rytų Europoje, Rusijoje ir Kinijoje, kur gyvūnų gerovės įstatymai nesaugo gyvūnų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder