Finansų viceministras Algimantas Rimkūnas: "Svarbu tinkamai pasinaudoti ekonomikos skatinimo priemonėmis"

Finansų viceministras Algimantas Rimkūnas: "Svarbu tinkamai pasinaudoti ekonomikos skatinimo priemonėmis"

Finansų viceministras Algimantas Rimkūnas balandžio 16-18 dienomis Vašingtone dalyvauja Pasaulio banko ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pavasario susitikime. Vizito metu jis taip pat susitiko su JAV ir Lietuvos verslo tarybos, TVF, Pasaulio banko Šiaurės-Baltijos šalių atstovais, informuojama Fianasų ministerijos pranešime spaudai.

"Globaliame pasaulyje šalių ar net regionų ekonomikos viena nuo kitos priklausomos, todėl labai svarbu, kad jos vystytųsi tolygiai ir nuosekliai. Pavasario susitikimo žinia aiški - būtina užtikrinti ilgalaikį globalų ekonomikos augimą ir tvarumą. Atsakingą biudžeto politiką turi lydėti struktūrinės reformos. Be to, labai svarbu tinkamai pasinaudoti ekonomikos skatinimo priemonėmis kaip, pavyzdžiui, Investicijų planas Europai", - sakė A. Rimkūnas.

Susitikime su JAV ir Lietuvos verslo tarybos prezidentu Eriku Stiuartu (Eric Stewart) finansų viceministras aptarė valstybių dvišalius verslo ryšius, prekybos ir investicijų galimybes. A. Rimkūnas akcentavo, kad per 2014 metus Lietuvos eksportas į JAV išaugo trečdaliu ir šios šalies rinka suteikia mūsų gamintojams naujų eksporto galimybių. Savo ruožtu prie euro zonos prisijungusi Lietuva tapo patrauklesnė užsienio investuotojams.

Su TVF Europos departamento vadovybe ir TVF misijų Lietuvai vadovu Kristofu Klingenu (Christoph Klingen) finansų viceministras aptarė Europos ir Lietuvos ekonomikos raidą. Balandžio 14 d. paskelbtoje TVF Pasaulio ekonomikos apžvalgoje Lietuva pirmą kartą priskiriama prie išsivysčiusios ekonomikos šalių grupės. Iki šiol TVF mūsų šalį vertino kaip kylančios rinkos ekonomiką.

Šeštadienį finansų viceministras dalyvaus TVF Tarptautinio pinigų ir finansų komiteto posėdyje, kuriame bus aptariamos struktūrinės reformos ir kitos priemonės, kurios užtikrintų ilgalaikį ekonomikos augimą. TVF vadovė Kristina Lagard (Christine Lagarde) pristatys globalios politikos darbotvarkę, pagal kurią TVF vykdys skolinimo, priežiūros ir konsultacijų veiklą TVF valstybėse narėse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder