"Eurostat": balandį gamintojų kainos Lietuvoje sumažėjo 1,0 proc., o per metus nepasikeitė

"Eurostat": balandį gamintojų kainos Lietuvoje sumažėjo 1,0 proc., o per metus nepasikeitė

Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros "Eurostat" duomenimis, balandį, palyginti su kovu, gamintojų kainos euro zonoje sumažėjo 0,6 proc., visoje ES - 0,7 proc. Kovą kainos abiejose zonose sumažėjo po 0,2 proc.

2013 m. balandį, palyginti su tuo pačiu 2012 m. mėnesiu, gamintojų kainos tiek euro zonoje, tiek ES sumažėjo 0,2 proc.

Lietuvoje balandį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, gamintojų kainos sumažėjo 1,0 proc., o per metus nepasikeitė.

Balandį, palyginti su kovu, gamintojų kainos, neskaičiuojant energetikos sektoriaus, euro zonoje sumažėjo 0,2 proc., visoje ES - 0,1 proc. Energetikos sektoriuje prekių kainos euro zonoje ir ES sumažėjo 1,6 ir 2,0 proc. Tarpinio vartojimo prekių kainos euro zonoje sumažėjo 0,4 proc., ES - 0,3 proc. Trumpalaikio vartojimo prekių kainos sumažėjo 0,1 proc., o ES išliko stabilios. Ilgalaikio vartojimo prekių kainos abiejose zonose nekito, o investicinių prekių kainos abiejose zonose pakilo 0,1 proc.

Turimais ES valstybių narių duomenimis, gamintojų kainos šiuo laikotarpiu daugiausiai sumažėjo Didžiojoje Britanijoje (-1,5 proc.), Belgijoje (-1,4 proc.), Graikijoje ir Nyderlanduose (po -1,3 proc.), o padidėjo tik Latvijoje (1,1 proc.), Danijoje (0,4 proc.), Estijoje (0,2 proc.), Kipre ir Slovakijoje (po 0,1 proc.), tuo tarpu Maltoje ir Slovėnijoje kainos išliko stabilios.

2013 m. balandį, palyginti su tuo pačiu 2012 m. mėnesiu, gamintojų kainos, neskaičiuojant energetikos sektoriaus, euro zonoje ir ES padidėjo atitinkamai 0,6 ir 0,7 proc. Kainos euro zonos ir ES energetikos sektoriuje sumažėjo atitinkamai 2,0 ir 2,8 proc. Tarpinio vartojimo prekių kainos euro zonoje ir ES sumažėjo atitinkamai 0,3 ir 0,2 proc. Investicinių prekių kainos euro zonoje ir ES padidėjo atitinkamai 0,6 ir 0,7 proc. Ilgalaikio vartojimo prekių kainos euro zonoje ir ES išaugo atitinkamai 0,7 ir 0,6 proc. Trumpalaikio vartojimo prekių kainos euro zonoje padidėjo 1,9 proc., o ES - 2,1 proc.

Lyginamuoju laikotarpiu gamintojų kainos daugiausiai padidėjo Estijoje (11,3 proc.), Rumunijoje (4,9 proc.), Belgijoje (1,9 proc.) ir Latvijoje (1,8 proc.). Gamintojų kainos šiuo laikotarpiu daugiausiai sumažėjo Graikijoje (-2,4 proc.), Lenkijoje (-2,1 proc.), Švedijoje (-1,7 proc.) ir Nyderlanduose (-1,5 proc.).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder