Dituvoje - turgininkų taika

Dituvoje - turgininkų taika

Jau šį šeštadienį Dituvos sodų bendrijoje savo vartus klientams atvers atsinaujinęs turgus. Tiksliau - trys turgūs, tačiau nuo šiol veiksiantys bendromis pastangomis. Ilgą laiką nesutarę tarpusavyje ir su rajono valdžia ginčijęsi turgaviečių savininkai pagaliau nutarė užkasti karo kirvius ir dirbti draugiškai remdamiesi vienas kitam į petį.

Skirtingose kelio pusėse įsikūrę verslininkai tikino, jog bendradarbiavimas davė rezultatų. Jų manymu, nuo šiol Dituvos turgavietė taps rimtu konkurentu žymiajam Rietavo turgui.

Pokyčiai, turgaviečių savininkų teigimu, išeis į naudą ne tik turgų klientams, bet ir patiems prekybininkams. Turgavietės išsiplėtė ir nuo šiol užims apie 5 hektarų plotą, taigi rasis daugiau vietos prekystaliams, prekybininkams nebereikės grūstis. Prasiplės ir siūlomų prekių asortimentas. Turguose, kaip įprasta, bus prekiaujama įvairiomis prekėmis - nuo maisto produktų iki drabužių ar sendaikčių.

Turgininkai tikino, jog svarbiausias turgų draugystės rezultatas yra išspręsta opiausia tiek pačius prekyviečių savininkus, tiek prekeivius, o labiausiai Dituvos sodų gyventojus erzinusi problema - automobilių statymas. Iki šiol į skirtingose kelio pusėse įsikūrusias turgavietes atvykstantys pirkėjai mašinomis apstatydavo visas kelio puses ir šis tapdavo nepravažiuojamas. Klientams tiesiog nebuvo kur dingti, jie ir patys nukentėdavo - papuldavo į eismo įvykius ar sulaukdavo baudų iš policijos pareigūnų.

Nuo šiol turgūs pasipildė papildomomis stovėjimo aikštelėmis, kurios talpina kelis šimtus automobilių. Pasirūpinta ir kelio ženklais. Visa tai turėtų išspręsti iki šiol daugiausiai konfliktų sukeldavusią problemą.

Taip pat turgaviečių savininkai tikino, jog susivienijus visos trys turgavietės bus ir prižiūrimos trigubai atidžiau - sustiprės kontrolė. Bus stengiamasi, kad neliktų nelegalių prekiautojų ir kitokių problemų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder