Diskusijos dėl miesto biudžeto prasideda

Diskusijos dėl miesto biudžeto prasideda

Kelis mėnesius rengtas šių metų Klaipėdos biudžetas atiduodamas politikų ir visuomenės teismui.

2013 metų biudžeto projektą savivaldybės Finansų ir turto departamento specialistai rengė nuo praėjusių metų lapkričio ir ketvirtadienį pristatys Tarybai. Su finansiniais miesto planais, kurie skelbiami savivaldybės interneto tinklalapyje, susipažinti ir pastabas bei pasiūlymus gali teikti klaipėdiečiai.

Nurodoma, jog šiemet savivaldybė gaus per 369,5 mln. pajamų, pusė iš jų (185 mln.) bus surinkta įvairių mokesčių pavidalu. Išlaidos daugumai savivaldybės programų vykdyti, palyginus su pernykščiu biudžetu, didės, pagrindinė to priežastis - minimalios algos padidėjimas.

Savivaldybė šiemet stengsis sumažinti turimus įsiskolinimus - šiam tikslui numatyta skirti 9 mln. litų.

"Tai realus, subalansuotas biudžetas, įvertintas pagal galimybes. Palyginus su praėjusiais metais, didelių sukrėtimų nėra, - apie projektą pasakojo direktorė Aldona Špučienė. - Toks, mano manymu ir turi būti biudžetas, negali jis kasmet svyruoti."

Šių metų Klaipėdos biudžetas turės būti patvirtintas iki vasario 28 dienos.

Pernai patvirtintas 363 mln. litų miesto biudžetas, per metus jis dukart buvo koreguotas. Apskaičiuota, jog per praėjusius metus į miesto iždą įplaukė 14 mln. litų daugiau nei planuota.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder