Didvyriai tapo reklamos aukomis

Didvyriai tapo reklamos aukomis

Piniginių perlaidų bendrovės reklama suglumino kai kuriuos sostinės gyventojus. Svetimam vyrui nosį krapštantys Lietuvos himno autorius Vincas Kudirka bei kiti legendiniai šalies didvyriai įvairiose situacijoje ne visiems kelia juoką.

Išgyvendinti Lietuvos legendas iš banknotų sumaniusios įmonės „TransferGo“ reklaminiai plakatai pasklido ne tik interneto platybėse, bet ir miestų reklaminiuose stenduose. Tokius plakatus pastebėję vilniečiai ėmė piktintis, kad vaikydamiesi populiarumo reklamos autoriai nepelnytai išsityčiojo iš nusipelniusių Lietuvai istorijos herojų.

Plakatuose atgyja skirtingų banknotų veikėjai. Vienoje iš Amsterdamo gatvių lyg lytinės mažumos susiglaudę stovi ką tik nuo 10 litų nužengę legendiniai lakūnai Steponas Darius ir Stasys Girėnas, o virš jų lange viltingai stovi viena iš žymiojo raudonųjų žibintų kvartalo gyventojų. Šimto litų veidas lietuvių literatūros klasikas Simonas Daukantas atsilapojusiu švarku demonstruoja greitį Pamplonoje bėgdamas nuo bulių. Daugiausiai kalbų sukėlė „Tautiškos giesmės“ autorius - Lietuvos pasididžiavimas Vincas Kudirka. 500 litų banknoto herojų reklamos autoriai pavaizdavo bekišantį pirštą Anglijos karališkosios garbės sargybos kareiviui į šnervę.

„TransferGo“ rinkodaros skyriaus vadovas Edvinas Šeršniovas tvirtino, kad įmonė nieko įžeisti nenorėjo, tiesiog stengėsi per humoro prizmę atspindėti laisvų pinigų idėją.

„Jau ir anksčiau galvojome apie pinigų laisvą keliavimą. Buvome padarę didelį 10 litų su S.Dariumi ir S.Girėnu maketą. Žmonės galėjo įkišti savo galvas ir nusifotografuoti. Tokios buvo pradinės idėjos, jas su reklamos agentūra išplėtojome iki dabartinio varianto“, - pasakojo rinkodaros skyriaus vadovas.

E.Šeršniovas įtikinėjo, kad reklaminiais plakatais nenorėta nieko įžeisti. Esą kaip tik norėta šalies šviesuoliams parodyti pagarbą. Žvilgtelėkite į nuotraukas - juk tikrai parodyta pagarba Lietuvai labiausiai nusipelniusiems žmonėms?

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder