Didelius butelius su skysčiais į lėktuvą bus galima pasiimti po dvejų metų

Didelius butelius su skysčiais į lėktuvą bus galima pasiimti po dvejų metų

Per ateinančius dvejus metus keleiviams į lėktuvus vėl bus leista pasiimti skysčių dideliuose buteliuose, apie Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos generalinio sekretoriaus Reimondo Bendžamino (Raymond Benjamin) pranešimą informuoja AFP.

"Draudimas į lėktuvus įsinešti didelius butelius bus panaikintas per dvejus metus,- sakė R. Bendžaminas. - Iki 2012 m. daugumoje oro uostų bus sumontuota nauja apsaugos sistema, leidžianti aptikti sprogmenis buteliuose, makiažo dėžutėse, dantų pastos tūbelėse".

Šiuo metu keltuvių keleiviai su savimi į lėktuvo saloną gali pasiimti ne didesnius kaip 100 mililitrų talpos buteliukus, kurie turi būti supakuoti atskirai permatomuose maišeliuose. Šis reikalavimas taikomas tiek gėrimams, tiek plaukų želei ar dantų pastai. Šios saugumo taisyklės visame pasaulyje buvo įvestos 2006 m.

Tarptautinė civilinės aviacijos organizacija yra viena iš Jungtinių Tautų organizacijų, kurios kasmetis susitikimas Monrealyje prasideda antradienį ir truks iki spalio 8 d. Tikimasi sulaukti 1 tūkst. 200 atstovų iš viso pasaulio, kurie aptars skrydžių saugumo, aplinkos apsaugos ir kitas problemas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder