Dėl žemdirbių problemų Kazys Starkevičius kreipėsi į Premjerą

Dėl žemdirbių problemų Kazys Starkevičius kreipėsi į Premjerą

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS- LKD) frakcijos narys, šešėlinis žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius kreipėsi į Premjerą Algirdą Butkevičių dėl priimto Vyriausybės nutarimo, pagal kurį žemdirbys neturi teisės pajudėti iš dirbamo lauko su savo technika, skirta žemės ūkio produktų gamybai, jei bake neakcizinis gazolis.

"Žemės ūkio produkcijos gamyba apima ne tik darbą laukuose ar fermose, bet į ją įeina ir produkcijos gabenimas, technikos priežiūra bei remontas, tai visas gamybos ciklas. Tokia nuostata, kurią priėmė Vyriausybė, veda iki absurdo, nes kontroliuojančioms institucijoms suteikiama nepagrįsta teisė bausti ūkininką, vežantį grūdus į elevatorių ar atliekant kitus darbus, tiesiogiai nesusijusius su gamyba. Toks nutarimas smarkiai pažeidžia žemdirbių interesus, iškreipia žemės ūkio produkcijos gamybos sąvoką ir kelia pagrįstą grėsmę ūkio subjektų verslui", - atkreipia dėmesį K. Starkevičius.

Reaguodamas į susidariusią situaciją Seimo narys prašo Premjero artimiausiame Vyriausybės posėdyje skubiai pakeisti birželio 26 d. priimtą nutarimą ir palikti anksčiau galiojusią nuostatą dėl gazolio naudojimo, skirto žemės ūkio veiklai, o ne tik gamybos procesui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder