2017 m. rugsėjo 22 d. 18:20 val., penktadienis

Ekonomikos naujienos

"DeCuba" sėkmę nulėmė vokiški pasirinkimai

(8)

2017-08-18, 12:07

"Vakarų ekspreso" inf.

"DeCuba" sėkmę nulėmė vokiški pasirinkimai nuotrauka, foto

PASIRINKIMAS. Oficialaus "Palux" įrangos pardavėjo Lietuvoje UAB "Audores Baltic" vadovo Roberto Ragausko tvirtinimu, kavinių ir restoranų verslas vertina kokybiškos ir ilgaamžės technikos svarbą.

© Eimanto Chachlovo nuotr.

Vos duris atvėręs restoranas "DeCuba" ne be reikalo pradėtas vadinti vakarietiško aptarnavimo ambasadoriumi Palangoje. Restoranas tapo efektyvaus verslo pavyzdžiu kitoms kurorte besikuriančioms pramogų vietoms: inovatyvūs sprendimai, kuriais naudojasi įstaigos personalas, ne tik palieka patenkintus svečius, tačiau gerokai leidžia sumažinti veiklos kaštus ir darbuotojų skaičių.

Prieš 12 metų tuo metu dar menkai išplėtotoje J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusi "DeCuba" nustebino palmėmis, sodu, muzikiniu fontanu ir, svarbiausia, atvežta vakarietiška aptarnavimo ir verslo kultūra. Dabartinė restorano vadovė Ala Kretschmann pasakojo, jog restoraną kūręs vokietis Klausas Dirksas su žmona Loreta Levickyte-Dirks daug dėmesio skyrė veiklos efektyvumui, mat restorane vienu metu galima priimti per 700 svečių.

"Tiesiog ėjo vokietukas pro šalį, pamatė pastatą ir tarstelėjo, jog tai besimėtantis aukso gabalas, kurį reikia pasiimti. Klausui restoranų verslas buvo naujovė, jis dirbo prekybos rūbais srityje. Kartu su kelis restoranus Vokietijoje turėjusiu geru draugu jis rekonstravo pastatą, įrengė sodą bei kūrė meniu ir sistemą, kad klientai būtų kuo greičiau ir patogiau aptarnaujami", - pasakojo A. Kretschmann.

Vokiečio pamėgtos ir kaštus taupančios inovacijos restorane gyvuoja ir dabar. Pavyzdžiui, klientai padavėjų rankose gali išvysti delninukus. Juos naudojant klientų pageidavimai sparčiau ir nesupainiojami nukeliauja į virtuvę, o kol baigiamas priimti užsakymas, baras spėja pagaminti ir gėrimus. Tai reiškia, jog darbuotojams reikia mažiau bėgioti, o klientas aptarnaujamas sparčiau.

Be to, taisyklės, kad klientą šviežias maistas turi pasiekti per 30 minučių, neatsisakyta iki šiol. Nenorint aukoti patiekalų kokybės ir įvairovės, teko nemažai investuoti ir rasti optimalų technologinį variantą. Dėl to restorano virtuvėje buvo įdiegtas Vakaruose žinomas, tačiau Lietuvoje vis dar retai sutinkamas vokiškas "Palux" virtuvės įrangos kompleksas.

A. Kretschmann neslepia, jog ankstesnio restorano naudota virtuvinė įranga keldavo nemažai galvos skausmo - iš virtuvės neišlįsdavo remontininkai, remontai nemenkai atsieidavo, o darbui reikėjo daug darbuotojų.

"Norint išlaikyti pas mus siūlomą itin plačią patiekalų įvairovę anksčiau reikėjo net 20 darbuotojų, tačiau įdiegus "Palux" įrangą darbuotojų skaičių virtuvėje sumažinome beveik perpus - iki dvylikos. Be to, meistrai iš Vokietijos įrangą sumontavo taip, kad šefui virtuvėje reikėtų kuo mažiau vaikščioti nuo vieno prie kito įrenginio, tad patiekalai ant klientų stalų atsiduria gerokai greičiau", - atskleidė A. Kretschmann.

Restorano virtuvės širdis - "Palux" konvekcinė krosnis, kuri, anot vadovės, itin paspartina visą restorano darbą.

"Įrenginys yra programuojamas. Pavyzdžiui, galima nustatyti tris ciklus - pirmiausia iškepti, po to palaikyti drėgmėje ir galiausiai apskrudinti. Naudojant paprastą krosnį prie jos nuolat reikėtų stovėti ir reguliuoti, o šiuo atveju įdedi patiekalą ir po tam tikro laiko jau išimi gatavą produktą. Tai yra greitis, efektyvumas, o ir darbuotojai nepavargsta", - pasakojo A. Kretschmann.

Oficialaus "Palux" įrangos pardavėjo Lietuvoje UAB "Audores Baltic" vadovo Roberto Ragausko teigimu, Lietuvoje minėtas prekės ženklas dar nėra įsitvirtinęs, tačiau vis daugiau restoranų atranda "Palux" produkciją.

"Verslas įvertina, kad "Palux" technika yra ilgaamžė ir kokybiška. Storas plienas, kokybiškos detalės, ilgaamžiškumas ir įrangos multifnkciškumas žvelgiant į ilgalaikę perspektyvą leidžia sutaupyti ir užtikrinti kokybišką kavinės ar restorano veiklą", - tvirtino jis.

Šioms mintims pritaria ir "Palux" eksporto vadybininkas Konstantinas Hamanas (Konstantin Hamann) - "pagaminta Vokietijoje" žymima įranga pasižymi patikimumu, ergonomiškumu ir ilgaamžiškumu - vienąsyk ją įdiegus vėliau nereikia daug priežiūros ar remonto.

"Mūsų siūloma įranga pasižymi mažu energijos sunaudojimu ir multifunkciškumu - galimybė vienu metu ruošti įvairų maistą itin padidina virtuvės darbuotojų produktyvumą. Įrangą lengva valyti, o patentuota sujungimų sistema užtikrina aukščiausio lygio higieniškumą", - sakė K. Hamanas.

Reklama

Nuotraukų galerija

 

© Eimanto Chachlovo nuotr.

Eimanto Chachlovo nuotr.

 

Eimanto Chachlovo nuotr.

 

Eimanto Chachlovo nuotr.

 

Eimanto Chachlovo nuotr.

 

Eimanto Chachlovo nuotr.

 

Eimanto Chachlovo nuotr.

 

Eimanto Chachlovo nuotr.

 

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Komentarai

Jonava

2017-08-19   18:03

IP: 193.216.8.127

Visada atvyke i Palanga aplankome sia kavine, pritariu del meniu, jis keiciasi nedaug, bet patiekalu kokybei musu seima neabejinga :)

2017-08-19   09:30

IP: 188.69.223.228

700 zmoniu vienu metu priimantis restoranas greiciau yra valgykla su didelemis kainomis. Dar pasakykit kad kepsnius atskirai su garnyru reikia pirkti..

Rita

2017-08-18   21:00

IP: 83.181.131.70

Ten viskas liux ir vadove Ala nereali!!!!

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Ekonomikos naujienos

HTC ir „Google“ pasirašė sutartį dėl bendradarbiavimo nuotrauka, foto

HTC ir „Google“ pasirašė sutartį dėl bendradarbiavimo

JAV technologijų bendrovė „Google“ pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo su Taivano išmaniųjų telefonų...

Daugiau negu šimto degalinių tinklą valdanti Lietuvos naftos produktų prekybos bendrovė „Viada”...

„Viada” klaidinamą „Neste Lietuva” dyzelino reklamą laiko amoralaus verslo pavyzdžiu nuotrauka, foto

Kodėl lietuviai valgo prastesnius maisto produktus nei vakariečiai ir neretai už juos...

Prekybininkų atstovas: maisto kokybė skiriasi, nes to nori patys pirkėjai nuotrauka, foto

Vyriausybė nusprendė pritarti Ūkio ministerijos siūlymui sukurti specialų fondą, iš kurio kelionių...

Pretekstas branginti keliones nuotrauka, foto

Periodinių leidinių pristatymo kaimo gyvenamųjų vietovių prenumeratoriams paslaugos tarifai 2018-2020 metais nedidės....

Periodinių leidinių pristatymo kaina kaimiškųjų vietovių prenumeratoriams išlieka nepakitusi nuotrauka, foto

Net ir sumokėjęs gali gauti baudą nuotrauka, foto

Automobiliai, Nors lietuviškas internetas vertinamas kone geriausiai pasaulyje, jis pridarė nemalonumų Palangos miesto...

„Neptūnas“ pasirašė sutartį su įžaidėju iš JAV nuotrauka, foto

Sportas, Klaipėdos „Neptūnas“ stiprinasi: į komandos gretas artimiausiomis dienomis įsilies 28 metų 183...

Lygiadienis ant Klaipėdos piliakalnių nuotrauka, foto

Klaipėda, Rudens lygiadienį Klaipėdoje pirmą kartą organizuojama šventė ant Žardės piliakalnio. Jos metu...

Apšvietimas išjungiamas sulig saulės patekėjimu nuotrauka, foto

Klaipėda, Uostamiesčio Plytinės rajono gyventoja "Vakarų ekspresui" pasiskundė, kad ankstų pirmadienio rytą, apie...

Automobiliai, Paskelbta prieš 19 min.

Klaipėda, Paskelbta prieš 2 val.

Klaipėda, Paskelbta prieš 2 val.

Naudinga informacija

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...