Darbdaviai tikisi jau balandį turėti suderintą Darbo kodeksą

Darbdaviai tikisi jau balandį turėti suderintą Darbo kodeksą

Darbdavių atstovai tikisi, kad Seimas per balandžio mėnesį priims pataisytą Darbo kodeksą (DK) su tais 19 punktų, dėl kurių esą sutarta su socialiniais partneriais Trišalėje taryboje, o dėl galimai ginčytinų klausimų siūlo derėtis vėliau.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus tikisi, kad valdžia laikysis savo deklaruotos pozicijos dėl DK.

"Girdėjome nemažai patikinimų, kad tas, kas bus sutarta Trišalėje taryboje, tas bus Seime ir priimta. Ir tie punktai, dėl kurių nesutarta, nebus svarstomi. Tikimės, kad Seimo nariai ir valstybės vadovai laikysis duoto žodžio, ir galėsime ramiai laukti liepos 1 d.", - sakė V. Sutkus.

Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danukas Arlauskas kol kas nėra tikras dėl Seimo pozicijos.

"Susitarėme dėl labai svarbių punktų ir jeigu jie bus kvestionuojami, ir Seimas patvirtins tai, kas pažymėta raudona spalva (dėl ko nesutarta Trišalėje taryboje - ELTA), tai mes grįšime prie to: ar mums reikalingas toks kodeksas, kuris bus blogesnis, negu šiandien veikiantis?", - sakė D. Arlauskas, perspėjęs, kad nepriėmus darbdavių remiamo DK varianto, nuo šalies gali nusigręžti užsienio investuotojai.

Liepos 1 d. numatytas naujojo Darbo kodekso įsigaliojimas. Darbdaviai ragina apsispręsti valdžios atstovus jau balandį, kad gegužę ir birželį būtų galima pasiruošti pasikeitusiam darbo santykių reguliavimui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder