D. Grybauskaitė: žmonės emigruoja pasijutę svetimi savame krašte

D. Grybauskaitė: žmonės emigruoja pasijutę svetimi savame krašte

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako apie emigracijos mastą galvojanti ne kaip apie ekonominį reiškinį, o kaip apie žmogaus ir valstybės santykį. Savo metiniame pranešime antradienį šalies vadovė pabrėžė, kad žmonės į svetimas šalis išvyksta pasijutę svetimi savame krašte.

"Palikti Tėvynę - sunkus sprendimas. Tačiau vis daugiau Lietuvos žmonių jam ryžtasi ir vis daugiau - svarsto tokią galimybę. Raminamės, kad tai - natūrali sunkmečio pasekmė. Bet juk šalyse, į kurias išvažiuoja mūsų tėvynainiai - taip pat sunkmetis. Taip pat nedarbas, socialinis pažeidžiamumas, nežinia. Kita vertus, mūsų šalį palieka ne tik vargo prispirti bedarbiai.

Todėl pažvelkime tikrovei į akis ir pripažinkime: žmonės emigruoja ne tik ir ne tiek dėl ekonominių priežasčių. Jie išvažiuoja į svetimas šalis, nes pasijuto svetimi savame krašte. Šiandieninė politinė kultūra ir moralė verčia abejoti: ar dar įmanoma dirbti tai, ko reikia Lietuvos žmonėms, o ne kažkuriam politiniam konsorciumui ar interesų dariniui?

Atsakykime į tuos klausimus patys sau - ne iš tribūnos, ne prieš kameras, o prieš savo sąžinę. Atsakykime, ir pradėkime keistis ir keisti", - ragino prezidentė.

"Tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei", - juk tai žodžiai iš jūsų, ir mano, priesaikos. Paverskime šiuos prasmingus žodžius prasmingais darbais. Imkimės konkrečių veiksmų, kad pasiektume realių, žmogui svarbių rezultatų", - kvietė D. Grybauskaitė, Seime perskaičiusi savo pirmąjį metinį pranešimą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder