Beveik pusė Lietuvos gyventojų 2011-aisiais ekonomikos pagerėjimo nesitiki

Beveik pusė Lietuvos gyventojų 2011-aisiais ekonomikos pagerėjimo nesitiki

Lietuvos gyventojai kitus metus pasitinka pesimistiškomis nuotaikomis: 70 proc. gyventojų, vertindami 2010-ųjų ekonominę šalies situaciją, buvo įsitikinę, jog ji pablogėjo, o 41 proc. ekonominio sektoriaus atsigavimo nesitiki ir kitąmet. Savo galimybes per artimiausius 12 mėnesių sukaupti bent kiek santaupų jie taip pat linkę vertinti skeptiškai.

Statistikos departamento duomenimis, šių metų gruodžio mėnesį vos 7 proc. Lietuvos gyventojų buvo įsitikinę, jog ekonominė šalies padėtis per praėjusius metus pagerėjo, o 23 proc. manė, jog ji nepakito.

Tik šiek tiek daugiau nei dešimtadalis, 12 proc., gyventojų kitąmet laukia ekonomikos atsigavimo, o 34 proc. teigė, jog padėtis išliks šių metų lygyje.

Paklausti apie savo galimybes per artimiausius metus bent šiek tiek sutaupyti, 18 proc. šalies gyventojų teigė, jog tokių galimybių yra, o 80 proc. aiškino, jog tokia tikimybė yra gana maža.

2011-aisiais šeimos finansinės padėties pagerėjimo tikisi 12 proc. Lietuvos gyventojų, o 31 proc. nurodė manantys, kad jų namų ūkio finansinė padėtis pablogės. 54 proc. apklaustųjų manė, kad jų finansinė padėtis nepasikeis.

Per šiuos metus gyventojų, prognozuojančių šalies ekonominės padėties blogėjimą, sumažėjo nuo 65 iki 41 proc., prognozuojančių namų ūkio finansinės padėties blogėjimą - nuo 57 iki 31 proc.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder