Bankrutuojančių įmonių darbuotojams iš Garantinio fondo paskirstyta 2,9 mln. litų

Bankrutuojančių įmonių darbuotojams iš Garantinio fondo paskirstyta 2,9 mln. litų

875 bankrutuojančių, bankrutavusių ir likviduotų dėl bankroto įmonių darbuotojams iš Garantinio fondo skirta 2,9 mln. litų iš dalies atlyginti įsiskolinimus dėl neišmokėto darbo užmokesčio, piniginių kompensacijų už nepanaudotas kasmetines atostogas, išeitinių išmokų ir neapmokėtų prastovų.

Garantinio fondo tarybos posėdyje buvo apsvarstytos 62 bankrutuojančių, bankrutavusių ir likviduotų dėl bankroto įmonių paraiškos.

Daugiausia Garantinio fondo lėšų skirta: BUAB ERC 68 darbuotojams (309,7 tūkst. litų), BUAB "Nabukas" 53 darbuotojams (274,5 tūkst. litų), BUAB "Žeimių baldai" 61 darbuotojui (255,8 tūkst. litų), BUAB "Kantus" 93 darbuotojams (237,1 tūkst. litų), BUAB "Iksprintas" 43 darbuotojams (169,6 tūkst. litų).

Garantinis fondas yra pinigų fondas, kurio lėšos skiriamos bankrutuojančių ar bankrutavusių įmonių darbuotojų išmokoms. Į tokias išmokas pretenduoti gali darbo santykius su šiomis įmonėmis nutraukę darbuotojai, taip pat tie, kurie tęsia darbo santykius su bankrutuojančia įmone, kai ši jiems yra įsiskolinusi dėl neišmokėto darbo užmokesčio ir kitų su darbo santykiais susijusių išmokų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder