Bankrotas Latvijoje dainininko negelbsti

Bankrotas Latvijoje dainininko negelbsti

Latvijoje bankrutavusiu pripažintam atlikėjui Andriui Rimiškiui nepavyko pradėti gyventi iš naujo - senų skolų su antstolio pagalba iš jo reikalauja buvusios jo bendrovės kreditoriai Lietuvoje.

Ekonomikos pakilimo metais į verslą nėrusio atlikėjo ambicijos žlugo prasidėjus nuosmukiui, tad vietoj aukso kalnų jam liko tik skolos. Dėl to A. Rimiškis nutarė pasinaudoti galimybe bankrutuoti kaip fizinis asmuo. Tiesa, to jis siekė kaimyninėje Latvijoje, kai Lietuvoje tokios procedūros dar nebuvo įteisintos.

Šių metų balandį Maduonos rajono teismas A. Rimiškį pripažino nemokiu ir pradėjo bankroto procedūrą. Tačiau žemės ūkio produkcija prekiaujančioje bendrovėje pardavimų vadybininku įsidarbinęs atlikėjas rudenį sulaukė nemalonios žinios iš vienos uostamiesčio antstolės - ši iš jo darbdavių paprašė priverstinai išieškoti 2,4 tūkst. litų skolą Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir dar 19,5 tūkst. - vienai saugos tarnybai.

Kreditoriai skolas su antstolio pagalba išsireikalauti siekia nuo 2010 m. pavasario.

Pažymima, jog A. Rimiškis Latvijos teismui nurodė tik vieną kreditorių - jau bankrutavusį banką "Snoras", o VMI ir saugos tarnybos apie pradėtą fizinio asmens bankroto procedūrą neinformavo, tad šie prie jos prisijungti negalėjo. Dėl to mokesčių inspekcija ir apsaugos paslaugas teikianti bendrovė gali kreiptis į Maduonos teismą ir reikalauti panaikinti sprendimą, kuriuo A. Rimiškis pripažintas bankrutuojančiu.

Tuo metu vykdomojo rašto sulaukęs atlikėjas su antstole nesutinka ir jos veiksmus skundžia teismui. Šios nuomone, skolininkas tik siekia vilkinti išieškojimo procesą.

Siekdami atsikratyti skolų, lietuviai Latvijos teismus prašymais paskelbti juos bankrutavusiais užvertė praėjusiais metais. Norint procedūrą pradėti ten, pusmetį prieš tai reikia mokėti mokesčius į kaimyninės šalies biudžetą.

Lietuvoje asmeninių bankrotų banga prasidėjo tik šiemet, kai tai leido šalies įstatymai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder