Aukciono būta nesėkmingo

Aukciono būta nesėkmingo

Uostamiesčio savivaldybė nesėkmingai aukcione bandė parduoti net kelis miestui priklausančius objektus.

Trečiadienį vykusio aukciono metu miesto savivaldybė potencialiems pirkėjams iš viso siūlė įsigyti keturis objektus - beveik 300 kv. m ploto buvusio pirminės sveikatos priežiūros centro pastatą Švyturio g. 6A, 80 kv. m administracines patalpas su rūsiu Liepų g. 51 esančio pastato mansardoje, beveik 210 kv. m ploto pagalbines patalpas Minijos g. 147 namo rūsyje ir beveik 40 kv. m ploto administracines patalpas adresu Jaunimo g. 4-32.

Parduoti pavyko tik pastarąjį objektą, o už jį prašyta pradinė 20 tūkst. litų dydžio kaina pakilo iki 23 tūkst. litų. Patalpas įsigijo kol kas neskelbiamas fizinis asmuo.

"Norinčiųjų įsigyti kitas aukcione siūlytas patalpas neatsirado. Šiuos objektus vėl bandysime parduoti ateityje", - sakė uostamiesčio savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Visų minėtų keturių objektų aukcione pradinė kaina bendrai siekė beveik 442 tūkst. litų. Daugiausiai, beveik 242 tūkst. litų, prašyta už dviejų aukštų su rūsiu buvusio pirminės sveikatos priežiūros centro pastatą Švyturio gatvėje.

Pardavus savivaldybei priklausantį nekilnojamąjį turtą ar bendrovių akcijas šiemet į miesto biudžetą planuojama surinkti daugiau nei milijoną litų. Iš viso numatyta parduoti apie 20 miestui priklausančių įvairių patalpų ar pastatų. Daugiausiai tai itin mažo ploto ar itin prastos būklės buvę socialiniai būstai, kurių savivaldybei rekonstruoti jau neapsimoka.

Pernai miestas aukcionuose pardavė devynis įvairius nekilnojamojo turto objektus, o iš šių sandorių gautos lėšos siekė daugiau nei 700 tūkst. litų. Vieni didžiausių parduotų objektų - buvusios bibliotekos patalpos Kauno g. 37 bei buvusios garažų patalpos Šilutės pl. 65.

Beje, ne visų šiemet savivaldybės organizuotų nekilnojamojo turto objektų pardavimo aukcionų būta tokių nesėkmingų. Beveik prieš mėnesį, tiesa, tik iš antro karto, savivaldybei pavyko rasti Turgaus ir Tiltų gatvių kampe esančių vienos seniausios uostamiesčio vaistinės "Juodasis erelis" patalpų pirkėją. Beveik 180 kv. m. ploto patalpos tąkart parduotos už 426 tūkst. litų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder