Artėjančius karščius jaučia ir prekybininkai

Artėjančius karščius jaučia ir prekybininkai

Sinoptikų prognozės žmones verčia galvoti, kaip jiems teks gintis nuo plūstančio į šalį karščio. Tai, ko gero, pirmieji pajuto prekybininkai. Jie pastebi, kad pirkėjai nesirengia savaitgalį tupėti namie, o ruošiasi iškyloms.

„Maximos” prekybos tinklo atstovė Renata Saulytė informavo, kad pastarosiomis dienomis pastebimai padidėjo prekyba gaiviaisiais gėrimais, vaisvandeniais.

„Pastebime, kad pirkėjai tampa sąmoningesni ir perka nesaldžius, natūralius gėrimus, kurie labiau gaivina. Ypač padidėjo geriamojo vandens paklausa”, - sakė R.Saulytė.

Šiomis dienomis labiausiai išaugo ledų pardavimas, karštomis dienomis jų parduodama net kelis kartus daugiau. Pasak tinklo atstovės, daugiausia nuperkama vanilinio plombyro, smarkiai auga šaldytų sulčių, šerbetinių ledų pardavimas.

Stebėdama pirkėjus, R.Saulytė pranašauja, kad žmonės karščiams atsispirti ruošiasi gaivindamiesi tradiciniais šaltibarščiais. Lentynose pastarosiomis dienomis mažėja konservuotų burokėlių, į krepšius pirkėjai dažniau dedasi kefyro, rūgpienio.

Pasak „Maximos” atstovės, matyti, kad išaugo ir mėsos pardavimas. Tai esą visiškai natūralu, nes žmonės rengiasi iškylauti prie upių ir ežerų. Kartu jie apsirūpina daržovėmis, kurių šiltuoju metų laiku nuperkama kelis kartus daugiau nei žiemą.

„Norfos” atstovo Dariaus Ryliškio teigimu, tinklo parduotuvėse taip pat paklausiausios prekės šiomis dienomis - gazuotas ir paprastas mineralinis vanduo, gaivieji gėrimai ir ledai. „Pastarosiomis dienomis ypač padidėjo iškylos prekių pardavimas. Vadinasi, žmonės nesiruošia nuo karščių slėptis namie”, - daro išvadą prekybininkų atstovas.

„Norfos” parduotuvėse karščiausiomis dienomis gaiviųjų gėrimų pardavimas ūgtelėjo 30 proc., rūgpienio ir kefyro - apie 2 kartus, iškylos prekių - šašlykų ir marinuotos paukštienos - 4-5 kartus, o ledų - net 6-7 kartus

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder