Antanui Bosui pinigų atiduoti nenori

Antanui Bosui pinigų atiduoti nenori

Vienas iš komercinių bankų, teismo įpareigotas sumokėti verslininkui Antanui Bosui daugiau nei ketvirtį milijono litų, to padaryti neskuba.

Verslininkas ir bankas DNB ietis sukryžiavo po to, kai jis susigundė šios finansinės įstaigos pasiūlymu už suteiktą nemažą paskolą įsigyti su akcijomis susietų obligacijų, bet užuot gavęs žadėto didžiulio pelno, patyrė tik nuostolius.

A. Bosas pareiškė, kad bankas jį suklaidino ir teisme pareikalavo jam sugrąžinti per 400 tūkst. litų - tiek nuostolių jam atnešęs nelemtasis sandoris.

Išnagrinėjus bylą praėjusių metų balandį Vilniaus apygardos teismas konstatavo, jog "bankas suklaidino ieškovą dėl galimų rizikų ne dėl sąmojingų veiksmų, o dėl to, kad nepagalvojo, kad rizikų gali būti". Ji sandorius panaikino ir priteisė A. Bosui 289 tūkst. litų. Tačiau verslininkas jų iki šiol neatgavo, mat DNB bankas pasinaudojo teise tokią nutartį apskųsti - Lietuvos apeliacinis teismas įstaigos skundą nagrinėja iki šiol.

Minėtu banko produktu ekonominio pakilimo metais Lietuvoje susidomėjo daug daugiau žmonių, tačiau jiems baigėsi taip pat, kaip ir A. Bosui. Tiesa, iki šiol savo versiją teisme įrodyti pavyko tik pajūrio verslininkui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder