Antanas STANEVIČIUS,.

leidyklos "Eglė" direktorius ir redaktorius

Apie Lietuvą:

"Tiesiog keista, kad Lietuvoje taip uoliai trukdoma vystytis kapitalizmui. Išpopinta biurokratija suėda gaivesnę verslo mintį, užgesina pažangesnį verslo žiburėlį. Naujos įmonės nespėja nė įsitvirtinti, kai jas apipuola biurokratiniai tarakonai, kurie vis vien randa ką nors ne taip, kadangi nė ištisas institutas nenustatytų, kaip gi turi būti... Tačiau kapitalizmas yra gyvybinga santvarka, jis kaip žolė išauga net per grindinį. Vis vien Lietuvoje įvyks kapitalistinė revoliucija, o ji, kaip ir kiekviena revoliucija, bus labai skausminga. Kol jos nėra, valstybės suvešinta biurokratija su vėl gyva nomenklatūra baigia išvyti iš Lietuvos jaunus, protingus, darbingus žmones, kurie kaip karo pabėgėliai trainiojas po anglijas, ispanijas, amerikas. Lietuviai net užsienyje žudosi tarpusavyje - štai kas beliko iš tautinės vienybės..."

"Uostamiestyje gyvenu šešiolika metų. Klaipėda turi gerą derinį - miestas romantiškas ir ūkiškai pajėgus. Miesto dvasią lemia jūra ir uostas. Klaipėda primena laivo plaukimą į Pasaulį."

... apie verslą:

"Anksčiau "Eglės" leidykla kaip padalinys priklausė "Klaipėdos" redakcijai. Kolegos, mesdami mane iš redakcijos, atidavė ir "Eglės" vardą. Už tai labai dėkoju. Taigi toliau tęsiu leidybos darbą, tik jau kitoje, savo įsteigtoje UAB. Su "Eglės" vardu jau išleista apie penkiolika knygų. Savarankiškai išleidau fotografijų albumą "Romantiškoji Klaipėda", dar du fotoalbumus ruošiu spaudai. Taip pat rengiu leisti vilniečio eilėraščių knygą, klaipėdiškio parašytą detektyvą, dar kelis komercinius leidinius. Pastarieji reikalingi užsidirbti duoną. Beje, abi leidybos kryptys viena kitai netrukdo, o duoda idėjų."

... apie šeimą:

"Žmona Eglė Zalatoriūtė - Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštosios mokyklos Lituanistinių studijų katedros vedėja. Jaunėlė Elvyra lanko "Žemynos" vidurinės mokyklos devintąją klasę. Elena - pianistė, Lietuvos muzikos akademijos magistrantė. Vyriausioji Tautmilė studijuoja Lietuvos dailės akademijoje fotografiją ir videomeną. Sūnus Jonas dirba "Klaipėdos" redakcijoje, jis yra dviejų laikraščio priedų "Žiūrėk TV" ir "Lieptas" sudarytojas."

... apie poilsį:

"Mano darbas yra ir mano pomėgis, tad visas mano gyvenimas kaip amžinos atostogos. Poilsiui lieka tik miegas."

... linkėjimai "Vakarų ekspresui":

"Linkiu išgryninti laikraščio kryptį, kad skaitytojas žinotų ko tikėtis. Manau, labiausiai "Vakarų eksprese" yra skaitomi rašiniai su jaunatviškai smagiu požiūriu į gyvenimą."

Dėkoju už išsakytas mintis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder