Andrius Rimiškis teisme įveikė antstolę

Andrius Rimiškis teisme įveikė antstolę

Atlikėjui Andriui Rimiškiui - palankios žinios iš teismo: nutarta, kad po jo bankroto Latvijoje antstoliai Lietuvoje iš jo negali reikalauti senų skolų.

Nesusiklosčius verslui A. Rimiškis pasinaudojo galimybe kreiptis į Latvijos teismą ir siekti bankroto, jo prašymas buvo patenkintas, o tai skelbiantis sprendimas įsigaliojo praėjusių metų balandį. Tačiau rudenį jo darbovietė gavo prašymą priverstinai išieškoti 2,4 tūkst. litų skolą Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir dar 19,5 tūkst. - vienai saugos tarnybai.

A. Rimiškio darbdavys antstolę informavo, jog atlikėjas - jau bankrutavęs, tačiau šioji neatlyžo, tad jos veiksmai buvo apskųsti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Skundas patenkintas - teismas pažymėjo, jog Latvija yra Europos Sąjungos valstybė narė, todėl ten įsiteisėjęs sprendimas pripažįstamas visose kitose valstybėse narėse. Todėl antstolės kontora privalės panaikinti patvarkymą dėl minėtų skolų išieškojimo, laikinąsias apsaugos priemones, sustabdyti vykdomąsias bylas bei padengti 900 litų siekiančias bylinėjimosi išlaidas.

Nagrinėjant A. Rimiškio bankrotą Latvijos teismui buvo nurodytas tik vienas kreditorius - bankas "Snoras".

"Kol šioje istorijoje nepadėtas taškas, nenorėčiau jos komentuoti. Gyvenime reikia remtis faktais", - sakė A. Rimiškis.

Antstolė teismo nutartį per 7 dienas dar gali apskųsti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder