Andrius PEČKYS

Vadovo anketa

Andrius PEČKYS - "Neo Group" gamyklos vadovas

"Neo Group" gamyklos vadovas

Kaip atėjote į šią įmonę?

Daug metų dirbau administratoriaus darbą įvairiose valdiškose ir privačiose struktūrose. Matyt, įmonės savininkai įžvelgė kokias nors šiam darbui tinkamas mano savybes. Šiaip esu vilnietis, bet dabar didelę laiko dalį leidžiu Klaipėdoje. Pačioje grupėje dirbu jau apie metus, o gamykloje - apie pusmetį. Čia gaminame tik vieną produktą - granules. Tai yra žaliava plastmasiniams buteliukams, taip pat maistinėms pakuotėms, švirkštams.

Kaip apsisprendėte iš valdiškų struktūrų pereiti į privatų verslą?

Šios sritys skiriasi daug kuo - tempu, atsakomybe. Privačioje struktūroje yra žymiai įdomiau, o valdiškoje reikia labiau taikytis prie esamų aplinkybių, rinkimų ir perrinkimų. Versle svarbu žinoti bendras tendencijas, bet nebūtina į jas kištis. Verslo tempas ir dinamika - įdomiau.

Ar yra tekę dirbti su gamyba susijusį darbą?

Nebuvau susijęs su gamyba, bet pagrindiniai visur galiojantys verslo principai galioja ir čia. Žinoma, tai man nauja, bet kartu ir labai įdomi sritis. Dirbdamas sykiu ir mokausi. Esu baigęs Vilniaus universitetą, istorijos studijas, bet paskui buvau ir kariškis, mokiausi visko nemažai.

Kada nors dirbote pagal specialybę?

Neteko. Kai baigiau universitetą, jau buvo nepriklausomybės laikai, pradėjau dirbti karinėse struktūrose - buvau vienas iš savanorių. Karinių dalykų mokiausi ir JAV, taip pat vėliau buvo aibė įvairiausių vadybos kursų.

Sunku pasakyti, ar istorija mane viliojo. Grįžau iš sovietinės armijos pavasarį. Buvo tokia tvarka, kad stodamas tą pačią vasarą galėjau egzaminus kad ir prasčiausiais pažymiais išlaikyti. Armijoje galimybių mokytis nebuvo, žinios tik ką grįžus nebuvo pačios geriausios. Stojau, kad nepraleisčiau tos galimybės, o rūpėjo tik tiek, kad tai aukštasis mokslas. Universitetas pirmiausia išmoko mokytis.

Kaip leidžiate laisvalaikį?

Nemėgstu oficialių priėmimų, lankausi juose labai retai, o šiaip savaitgalius leidžiu įvairiai. Būna suplanuotų, būna ekspromtu - gamta, koncertai. Štai, dabar sugalvojau važiuoti į bliuzo festivalį. Be to, dar sportuoju.

A. Pečkiui 250 žmonių gamyklos kolektyvas - mažiausias, kokiam yra tekę vadovauti, tačiau apyvartos apimtys čia didžiulės - beveik milijardas litų per metus. Algirdo KUBAIČIO nuotr.

Kalbino Giedrė NORVILAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder