Algirdas Butkevičius: degalinių paskirtis yra pardavinėti degalus

Algirdas Butkevičius: degalinių paskirtis yra pardavinėti degalus

Premjeras Algirdas Butkevičius dar kartą sako, kad nuo kitų metų alkoholinių gėrimų stacionariųjų degalinių parduotuvėse turėtų nebelikti.

„Mano pozicija yra išsakyta labai seniai: degalinių paskirtis yra pardavinėti degalus, o alkoholiu neprekiauti. Mano nuomone, alkoholio suvartojimą reikia mažinti. Jeigu prieinamumas alkoholio įsigijimo yra siaurinamas, mažinamas, tai alkoholio suvartojimas irgi mažės",- ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Jis teigė esąs ir Saugaus eismo komisijos pirmininkas, kuri svarsto avaringumo lygį mūsų keliuose.

„Paskutiniame mūsų Saugaus eismo komisijos posėdyje buvo nustatyta, kad kai kurie pėstieji ir dviratininkai yra žuvę mūsų keliuose, keliaudami iš degalinių prisipirkę alkoholinių gėrimų", - pastebėjo Vyriausybės vadovas .

Paprašytas pakomentuoti Seime svarstomas naujas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas dėl prekybos alkoholiu degalinėse, Premjeras sakė, kad Vyriausybė savo išvadas šiuo klausimu jau yra pateikusi ir jos nuomonė nesikeis.

Nuo 2016 metų sausio 1 d. turėtų įsigalioti Alkoholio kontrolės įstatymo nuostata, draudžianti prekybą alkoholiniais gėrimais stacionariosiose degalinėse.

Ketvirtadienį prie Seimo plenarinių posėdžių salės su plakatais atvyko grupė degalinių darbuotojų iš įvairių miestų. Eltai jie tvirtino, kad uždraudus prekiauti alkoholiu degalinėse jie gali prarasti darbą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder