Žvyrkelių asfaltavimu rūpinsis dvi ministerijos

Žvyrkelių asfaltavimu rūpinsis dvi ministerijos

Susisiekimo ir Žemės ūkio ministerijos šiandien oficialiai susitarė nustatyti būtinus rekonstruoti valstybinės reikšmės rajoninius kelius (žvyrkelius) ir skirti Europos Sąjungos paramos bei kitų finansavimo šaltinių lėšas šių kelių atnaujinimo projektams įgyvendinti. Tai pirmasis toks dviejų ministerijų susitarimas Lietuvoje, kuriuo siekiama pagerinti susisiekimo galimybes kaimo vietovėse. 

„Mes siekiame, kad būtų išasfaltuoti žvyrkeliai kaimo vietovėse, kuriose gyvena iki 1000 gyventojų. Tai stiprins ekonominę plėtrą ir pagerins žmonių gyvenimo sąlygas, sumažins skirtumus tarp atskirų šalies regionų, kelių priežiūros sąnaudas ir aplinkos taršą“, – sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. 

Šiuo metu Lietuvoje yra 7225 km valstybinės reikšmės žvyrkelių, kurių didžioji dalis (87 proc.) neatitinka minimalių reikalavimų. Dėl prastos jų būklės 2014 m. pavasario polaidžio metu eismas buvo ribojamas 9 proc. didesnėje valstybinės reikšmės žvyruotų kelių dalyje, nei 2013 m. tuo pačiu metu. Tai labai mažina kaimo vietovėse gyvenančių žmonių ir verslo subjektų susisiekimo galimybes.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder