Vairuotojams pritrūksta ir susikaupimo, ir sąmoningumo

Vairuotojams pritrūksta ir susikaupimo, ir sąmoningumo

Per pirmąjį šių metų pusmetį, draudikų teigimu, Taikos prospektas yra avaringiausia gatvė Lietuvoje. Į penketuką patenka ir Šilutės plentas. Kokios to priežastys?

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos viršininko Mindaugo Džermeikos, avarijoms įtakos galėjo turėti vasarą į pajūrį plūstelėję poilsiautojai ir gatvių remonto darbai.

"Vasarą iš esmės transporto priemonių, atvykusių į Klaipėdą, padaugėjo. Šilutės plente vis dar vyksta remonto darbai. Dėl šios priežasties daugelis transporto priemonių rinkosi maršrutą Taikos prospekte.

Beje, atkarpa nuo "Avitelos" iki "Akropolio" pakankamai apkraunama, nes per mažai eismo juostų. Toje atkarpoje yra po dvi eismo juostas ir tik viena skirta paprastam transportui. Dėl to transporto priemonės neįsitenka, atsiranda smulkių eismo įvykių - nesilaikoma saugaus atstumo", - galimas incidentų priežastis vardijo M. Džermeika.

Kelių policijos viršininkas teigė, kad pareigūnai vis dar dažniausiai incidentus fiksuoja žiedinėse sankryžose, nors pasitaiko avarijų ir šviesoforu reguliuojamose sankryžose.

"Dažniausiai avarijos įvyksta keičiant važiavimo juostą, vairuotojai nesutaria dėl kaltės. Tada kviečiama policija. Yra dalis atvejų, kai vairuotojai vienas į kitą atsitrenkia šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje. Ten taip pat neretai vairuotojai nesutaria dėl kaltės.

Tokiose situacijoje mums labai padeda miesto stebėjimo kameros. Vaizdo įrašą paprastai gauname per kelias valandas ir išsiaiškiname. Tada vairuotojai prisipažįsta. Bet kai policija atvažiuoja, negalima nutraukti tyrimo ir leisti visiems išsiskirstyti", - sakė M. Džermeika.

Jis pridėjo, kad tokiais atvejais neretai pasigendama vairuotojų sąmoningumo. Dalis vis dar tikisi, kad pavyks išlipti iš balos sausam.

"Galima tik apgailestauti, kad kai kurie vairuotojai bando gudrauti ir tik įsprausti į kampą savo kaltę pripažįsta. Kartais trūksta žmonių sąmoningumo", - tikino M. Džermeika.

Pasak draudikų, nors miesto gatvėmis itin dideliu greičiu nevažiuojama, vairuotojams prie vairo neretai pritrūksta koncentracijos - dėmesio praradimas gali kainuoti nuostolių, nors ir nedidelių.

Klaipėdos policija ragina vairuotojus išlikti ypač dėmesingus rugsėjo mėnesį, kai į uostamiestį suplūs studentai ir į mokyklas sugrįš moksleiviai. Pirmoji savaitė, kaip ir įprastai, bus skirta būtent mokinių saugumui.

"Be abejo, rugsėjį vairuotojams teks būti dar atsargesniems kelyje. Mes kiekvieną rugsėjo pirmąją savaitę didiname pajėgas prie mokyklų, pėsčiųjų perėjų. Sieksime, kad į mokyklas eisiantys nepilnamečiai būtų kuo labiau apsaugoti. Stebėsime ir vairuotojus - tikrinsime blaivumą", - sakė M. Džermeika.

Vaizdo įrašą paprastai gauname per kelias valandas ir išsiaiškiname. Tada vairuotojai prisipažįsta.

Mindaugas DŽERMEIKA, Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos viršininkas

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder