Vairuotojai kviečiami nemokamai pasitikrinti automobilių žibintus

Vairuotojai kviečiami nemokamai pasitikrinti automobilių žibintus

Lietuvos techninės apžiūros įmonės bei asociacija „Transeksta“ kviečia visus norinčius nemokamai pasitikrinti automobilių žibintų būklę ir sumažinti incidentų tamsoje riziką.

Lapkričio 29-30 dienomis „Transeksta“ kviečia nemokamai pasitikrinti, ar automobilis neserga „šviesų ligomis“. Profesionalią techninės apžiūros kontrolierių konsultaciją ir pagalbą susireguliuojant žibintus bus galima gauti visose techninės apžiūros stotyse, išskyrus Vilniaus, Pasvalio ir Pakruojo dėl ten vykstančių patikros linijų remonto bei modernizavimo darbų.

Vilniuje pasitikrinti žibintus automobilininkai kviečiami į bendrovės „Transporto studijos“ laboratoriją.

Ši socialinė saugaus eismo akcija vyks nestabdant įprasto techninių apžiūrų stočių darbo, todėl atvykę į privalomąją techninę apžiūrą automobiliai prie įvažiavimo į patikros liniją turės pirmumo teisę.

Nepriklausomi saugaus eismo ekspertai teigia, kad net iki 90 proc. avarijų susiję su vairuotojų regėjimu ir matomumu. Naktį žmogaus akys priima šviesos kontrastus prasčiau nei dieną, todėl būna ypač sunku pastebėti kelkraščiais judančius pėsčiuosius ir dviratininkus. Jeigu jie neturi atšvaitų ar žibintų, tikimybė pakliūti į avariją, palyginti su šviesiu paros metu, išauga net iki 8 kartų.

Dėl šių priežasčių Lietuvoje tamsiu paros metu įvyksta kas ketvirta avarija, kurioje būna sužalojami ar žūsta žmonės. Automobilių kelių direkcijos duomenimis, pastaraisiais metais sutemus mūsų šalyje kasmet vidutiniškai žūdavo apie 60 pėsčiųjų - maždaug 3 kartus daugiau nei dieną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder