Unikalus lenktynių simuliatorius iš JAV padės pasiruošti 1000 km lenktynėms

Unikalus lenktynių simuliatorius iš JAV padės pasiruošti 1000 km lenktynėms

Gegužės 6 dieną startuos pirmasis buitinės technikos parduotuvių tinklo „Technorama” organizuojamas lenktynių simuliatoriumi čempionatas, kurio nugalėtojams taps realios 1000km lenktynėse dalyvaujančios komandos nariu. Unikalios lenktynės vyks naudojant tikrą technologijų stebuklą – realius pojūčius sukuriantį varžybų simuliatorių, kainuojantį daugiau nei 300 tūkstančių litų.

„Tai pirmasis Lietuvoje lenktynių simuliatoriumi čempionatas, sujungsiantis virtualų ir realų pasaulius. Juk lenktynių simuliatorius – tai aukščiausias technologinis pasiekimas imituojant automobilių lenktynes. Jo išskirtinumas - realūs pojūčiai. Būtent todėl šį įrenginį visame pasaulyje profesionalai naudoja treniruotėms. Todėl kviečiame visus profesionalius sportininkus ir mėgėjus treniruotis unikaliu simuliatoriumi,“ – sako buitinės technikos parduotuvių tinklo „Technorama“ rinkodaros vadovas Morkus Matkevičius.

„Technoramos” užsakymu unikalus simuliatorius per pusę metų buvo pagamintas JAV. Simuliatorių valdo du integruoti kompiuteriai. Vienas jų atsakingas už žaidimą, o kitas – už judesių kontrolę. Žaidimas perduoda simuliatoriui duomenis apie trasą, automobilį, galingumą, o simuliatorius šią informaciją apdoroja. Būtent tokios informacijos pagrindu simuliatorius juda trasoje, imituodamas lenktynėms būdingus veiksmus, kaip 180 laipsnių apsisukimas, „užneštas“ mašinos galas, trasos nelygumų įtakojamas automobilio nestabilumas ir t.t. Realumo ir tikrumo įspūdį kuria ir tai, kad simuliatorius tiksliai atkartoja net 4 jėgas: pirmyn-atgal, aukštyn-žemyn, pasvirimai į kairę ir dešinę, sukimąsis aplink savo ašį. Pasisukimo greitis yra 120 laipsnių per sekundę. Apie savo ašį simuliatorius gali suktis neribotą kiekį kartų.

Lenktynių simuliatoriumi čempionato etapai vyks Klaipėdoje (gegužės 6 – 12 dienomis, “Technorama” parduotuvėje, Taikos prospekte 39), Kaune (gegužės 13 – 19 dienomis, prekybos centre “Prisma” Jonavos gatvėje) ir Vilniuje (gegužės 20 – 26 dienomis PC Europa). Kitų miestų gyventojai galės dalyvauti čempionate, naudodami specialią tinklinę programą – žaidimą „Live for Speed“. Superfinalas vyks gegužės 31 dieną Vilniuje. Jo metu paaiškės pirmojo virtualių lenktynių čempionato nugalėtojas.

Pasak Morkaus Matkevičiaus, atrankiniuose etapuose bus nurodytos trasos ir automobilių modeliai. Pagrindinė užduotis – kaip įmanoma greičiau įveikti trasą (fast lap – greičiausias ratas). Čempionato dalyviai bus skirstomi į dvi grupes: neturintys vairuotojo pažymėjimo ir nepatyrę vairuotojai bei asai. Pirmoje grupėje dalyviai varžysis dėl įspūdingų prizų. Asai kovos dėl vietos „Technoramos” lenktyninio automobilio ekipaže, kuris dalyvaus 1000 km lenktynėse Palangoje. Užsiregistruoti čempionatui galima „Technoramos“ interneto puslapyje www.technorama.lt

Unikalus lenktynių simuliatorius iš JAV padės pasiruošti 1000 km lenktynėms

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder