Tūkstančiai „Auto Express“ skaitytojų geriausiu išrinko „Kia Sorento“

Tūkstančiai „Auto Express“ skaitytojų geriausiu išrinko „Kia Sorento“

Tūkstančiai Jungtinės Karalystės naujų automobilių pirkėjų kiekvienais metais dalyvauja „Driver Power“ apklausoje ir išreiškia savo nuomonę apie per pastaruosius dvejus metus įsigytą transporto priemonę. Leidinio „Auto Express“ organizuojamoje apklausoje 2020 m. triumfavo „Kia“ – didįjį šio gamintojo SUV „Sorento“ britai pripažino absoliučiai geriausiu, lūkesčius pranokusiu automobiliu.

„Driver Power“ respondentai automobilius vertina sėdėjimo bei važiavimo komforto, akceleravimo, valdymo savybių, patikimumo, interjero erdvės, surinkimo kokybės bei daugybe kitų kiekvienam potencialiam pirkėjui svarbių aspektų. „Auto Express“ teigia, jog kasmet turi išanalizuoti apie 400 tūkst. duomenų, tačiau toks grandiozinis darbas leidžia sudaryti savotišką pirkėjo bibliją, 75 absoliučiai geriausius kiekvieno segmento automobilius bei nugalėtojus.

Pagyros – už erdvumą ir praktiškumą

Solidi „Kia Sorento“ išvaizda, salono erdvė ir praktiškumas surinko daugiausia balų. SUV buvo gerai įvertintas ir dėl valdymo savybių, efektyviai veikiančio saugumo sistemų komplekto bei informacinės sistemos intuityvumo. Susumavus visus rezultatus, „Sorento“ surinko 92,05 proc. įvertinimų iš 100 galimų bei aplenkė visus per pastaruosius 2 metus Jungtinėje Karalystėje parduotus automobilius.

Visureigis buvo įvertintas kaip patogiausias sėdynes turintis automobilis tarp visų apklausoje dalyvavusių modelių, taip pat už praktiškas visame interjere išdėliotas daiktų dėtuves, vietą kojoms gale bei vaikams draugiškas savybes.

„Sorento“ nugalėjo ne tik tarp visų automobilių, bet ir buvo pripažintas geriausiu tarp didžiųjų SUV. Septynias sėdimas vietas turintis SUV turi keturias aplinką stebinčias vaizdo kameras, „Harman Kardon®“ garso sistemą bei itin praktišką saloną, kurį galima konfigūruoti įvairiausioms kelionėms bei kroviniams.

Nugalėjo kitose kategorijose

„Driver Power“ apklausoje išrenkami geriausi automobiliai šešiolikoje kategorijų, o 2020 m. tyrime net penkias pirmąsias vietas laimėjo „Kia“ automobiliai. „Sorento“ tapo geriausiu dideliu SUV (ir pirmas tarp visų automobilių), miesto automobiliu pripažintas „Picanto“ (29), mažu automobiliu – „Rio“ (23), mažu SUV – „Niro“ (4), o įkraunamu hibridu – taip pat „Niro“.

„Kia Picanto“ savininkai įvertino jį už ekonomiškumą ir lengvai nuspėjamą elgseną, užtikrinančią puikias valdymo savybes. Automobilio pirkėjams įspūdį paliko gerai matoma aplinka bei efektyviai veikiančios informacinės sistemos. Labai panašiai savininkai vertino ir kiek didesnį modelį „Rio“ – tai leido jam aplenkti visus jo segmento konkurentus.

„Niro“ buvo gerai įvertintas už itin nedideles naudojimo išlaidas – šis modelis gali turėti ne tik paprastą ar iš tinklo įkraunamą hibridinį, bet ir visiškai elektrinį variklį. Automobilis, nepaisant kompaktiškos išorės, buvo įvertintas už salono erdvę, ypač antroje sėdynių eilėje.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder