Tiltų gatvė: naujas verdiktas - šiandien

Tiltų gatvė: naujas verdiktas - šiandien

Uostamiesčio vadovai pripažįsta, kad sprendimas leisti lengvajam transportui judėti dalimi Tiltų gatvės nepasitvirtino. Šiandien bus priimtas galutinis verdiktas, ar iki rugsėjo pirmosios galiojanti minėta tvarka bus pratęsta.

Žinia, dešinioji Tiltų gatvės eismo juosta nuo Biržos tilto iki Turgaus gatvės, sudarant galimybę čia sukti į dešinę, lengvajam transportui atverta birželio 10-ąją. Automobiliams čia leista važiuoti darbo dienomis nuo 10 iki 16 val. Minėtas leidimas galioja iki rugsėjo 1-osios.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Michailovo teigimu, šiandien uostamiesčio Saugaus eismo komisija turėtų spręsti, ar šią tvarką palikti galioti ir toliau, iki gruodžio, kai ketinama baigti Pilies tilto remonto darbus, ar vis gi minėtos laikinos eismo organizavimo schemos atsisakyti.

"Nuomonių yra įvairių. Pavyzdžiui, senamiesčio verslininkai iš viso siūlo leisti lengvajam transportui kirsti visą Tiltų gatvę", - sakė A. Michailovas.

Tačiau paties administracijos direktoriaus pavaduotojo nuomone, minėta laikina tvarka nepasitvirtino. Mat vairuotojai nepaiso čia sustatytų eismo ženklų bei kerta visą Tiltų gatvę ar važiuoja neleistinu laiku. Tą patvirtina ir policijos pareigūnų Tiltų gatvėje organizuojami reidai, kurių metu pažeidėjų nustatoma dešimtimis.

Nepratęsti iki rugsėjo 1-osios galiojančios transporto judėjimo schemos siūlo ir už miesto viešojo transporto organizavimą atsakingos VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) vadovai.

Teigiama, kad rugsėjį dėl išaugusio keleivių skaičiaus, viešojo transporto srautas Tiltų gatve suintensyvės 20 proc., o, pavyzdžiui, ilgųjų, triašių autobusų šią gatvę kirs 40 proc. daugiau nei vasarą. Taip pat skaičiuojama, kad lyginant su kovo pabaiga, rugsėjį bendras transporto priemonių, judančių Klaipėdos gatvėmis, skaičius išauga 10 proc. Miesto gatvės taip pat pasipildys ir naujokais studentais, tėvais, pradėjusiais vaikus vežioti į mokyklas.

"Dėl išaugusio automobilių skaičiaus Tiltų gatvėje viešojo transporto nukrypimai nuo grafikų šią vasarą vidutiniškai siekė tris minutes, o kartais net ir šešias, - sakė KKT vadovas Gintaras Neniškis. - Net ir veikiant Pilies tiltui rugsėjį uostamiesčio gatvėse piko metu susidarydavo spūstys. Tad nesinorėtų, kad šį rudenį autobusams miesto centre tektų stovėti spūstyse, prasidedančiose jau nuo S. Daukanto ar Sausio 15-osios gatvių. Taip nukentėtų visi viešuoju transportu besinaudojantys klaipėdiečiai."

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder