Techninė priežiūra savomis rankomis

Techninė priežiūra savomis rankomis

Senesnius automobilius turintys mechanikai mėgėjai gali išties nemažai sutaupyti. Sendamas žmogus darosi šiek tiek šykštesnis, tiksliau, taupesnis - tai tiesa. Ieškodami naujo automobilio mes kreipiamės į prekybos atstovus, remontuodami naujesnius automobilius papratai pagalbos ieškome autorizuotuose servisuose, o štai tuos, kurie jau artėja link "išėjimo į pensiją", imame remontuoti patys.

Tiesa, būtina viena sąlyga - reikia turėti pakankamus techninius įgūdžius. Juk kai automobilis tėra vertas vos porą šimtų eurų, tuomet atėjus metui vykti į techninės apžiūros stotį, pasirengimas šiai procedūrai neturėtų itin brangiai kainuoti. Tai visiškai įmanoma!

Tie, kurie paisys kelių pagrindinių taisyklių, savo seną automobilį gali išlaikyti puikios techninės būklės ir taip sutaupyti. Svarbiausia taisyklė: nepervertinti savo asmeninių sugebėjimų ir nieko ilgam neatidėlioti.

Skirtingos tvarkytinos automobilio vietos yra skirtingo sudėtingumo, tad, suprantama, kai kuriuos paprastus darbus patys gali atlikti ir pradedantieji: pakeisti oro filtrus, valytuvus, perdegusias lemputes, sutepti alyva tam tikras dalis - ir tai joks raganavimas. Darbai, kuriuos ką tik išvardinome, įkandami net diletantams ir gali padėti gerokai sutaupyti.

Pakeisti variklio alyvą kartu su filtru - jau sudėtingesnė užduotis. Daugiau įgūdžių reikės ir norint pakeisti uždegimo žvakes arba, atsižvelgiant į transporto priemonės modelį, salono oro filtrą.

Mėgėjai automobilių remontininkai į servisą turėtų važiuoti tuomet, kai ateina laikas keisti variklio dantytąjį diržą. Jei jį montuojant padaroma klaida, gresia išties brangiai kainuojantis remontas.

Mechanikams mėgėjams tabu turėtų būti ir su saugumu susijusių konstrukcinių detalių, pavyzdžiui, stabdžių arba važiuoklės elementų, remontas.

Automobilio techninės priežiūros knygelėje paprastai yra pateikti duomenys apie techninės priežiūros intervalus, kurių dera laikytis, ir tuo metu būtinus atlikti darbus, o smulkesni jų dažnai paaiškinami automobilio eksploatacijos vadove.

Konkrečiam automobilio modeliui tinkantis remonto vadovas suteikia daugiau informacijos ir paaiškina veiksmus, kurių reikia imtis.

Keičiamas detales, pavyzdžiui, filtrus, valytuvus ir uždegimo žvakes galima įsigyti automobilių detalių parduotuvėse. Užsakant jas visada patartina turėti transporto priemonės registracijos liudijimą, kuriame surašyta svarbi ir pardavėjui būtina paminėti informacija.

Žinant automobilio identifikavimo numerį ir gamybos metus nėra sudėtinga užsakyti būtent jūsų transporto priemonei tinkamas detales.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder