Sunkiasvoris transportas galės aplenkti Kauno centrą

Sunkiasvoris transportas galės aplenkti Kauno centrą

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pasirašė įsakymą, kuriuo keičiami apmokestinami kelių ruožai krovininėms transporto priemonėms ir autobusams.

Šiuo įsakymu į mokamų kelių sąrašą įrašytas rekonstruotas Vilniaus pietinis aplinkkelis, jame nustatant mokamą kelio ruožą nuo 0,50 km iki 7,46 km. Taip pat nurodyti kelio ruožai, už kuriuos nebereikės mokėti.

Atsižvelgiant į vežėjų prašymus, nuo kelių naudotojo mokesčio (vinjetės) atleidžiami transporto priemonių savininkai ir valdytojai, važiuojantys iki šiol buvusiais mokamais kelių A1 ir A5 ruožais per Kauno miestą.

Nuo šiol už važiavimą kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožu nuo Palemono iki IX forto, iš dalies sutampančiu su Kauno gatve – Islandijos plentu, šio mokesčio nebebus.

Kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai neapmokestinamas kelio ruožas Kaune pailgėja nuo 0,23 km iki 7,60 km – nuo IX forto iki Akademijos miestelio ir posūkio į Šakius.

Tai leis krovininėms transporto priemonėms vykti iš vieno Kauno taško į kitą ne per miesto centrą, o jį apvažiuoti neperkant vinječių, todėl Kauno mieste sumažės triukšmas ir oro tarša.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder