"Statyk ir važiuok" po truputį juda

"Statyk ir važiuok" po truputį juda

Planai įrengti erdvią autobusų ir automobilių stovėjimo aikštelę prie Klaipėdos ligoninių miestelio pamažu pradeda virsti realybe, nors ir susiduriama su biurokratinėmis kliūtimis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda buvo žadėjęs, jog realūs darbai čia prasidės po Velykų. Tačiau aikštelės prieigose statybininkai pradėjo darbuotis dar prieš šventes.

"Pradėjome nuo prieigų. Jau sutvarkytas šaligatvis, esantis žaliojoje Liepojos plento skiriamojoje juostoje. Anksčiau jis buvo per arti sankryžos, taip pat beveik jo viduryje buvo apšvietimo stulpas", - vakar sakė L. Dūda.

[CITATA]

Anot jo, atsakingi savivaldybės darbuotojai kartu su rangovų atstovais šiandien važiuos į vietą ir toliau dėliosis darbų grafiką. Juos atlieka įvairūs rangovai, pagal patvirtintus įkainius.

Pasak L. Dūdos, su savivaldybei pavaldžia Klaipėdos universitetine ligonine jau yra susitarta dėl gabalėlio jai priklausančio sklypo sutvarkymo, o iš Sveikatos ministerijai priklausančios Klaipėdos jūrininkų ligoninės vis dar nesulaukiama leidimo įrengti šaligatvį ir du apšvietimo stulpus. Minėtasis šaligatvis būtų skirtas keleiviams, kad jiems nebereikėtų išlipus iš autobuso žengti žemės.

"Klaipėdos jūrininkų ligoninė neturi jai priklausančios žemės. Greta esanti žemė yra valstybės, todėl ligoninė negali priimti sprendimų, kas ir ką gali šioje žemėje projektuoti ar statyti. Atsakymas Klaipėdos savivaldybei yra rengiamas ir ją pasieks artimiausiu metu", - aiškino Klaipėdos jūrininkų ligoninės teisininkas Žilvinas Kiaušas.

Iš pradžių čia juos, kaip ir dabar, bus galima laikyti nemokamai, o paskui tokią galimybę numatoma palikti tik turintiesiems elektroninius autobusų bilietus. Taip pat numatyta įrengti 20 stovėjimo vietų dviračiams. Žadama pastatyti ir 10 konteinerių, kur už mokestį savo dvirates priemones bus galima palikti visiškai saugiai, nes jos bus užrakintos.

Viliamasi, kad šis pirmasis Lietuvoje "Statyk (automobilį) ir važiuok (viešuoju transportu)" terminalas paskatins klaipėdiečius ir priemiesčių gyventojus dažniau važinėtis miesto autobusais.

Ligoninių miestelis tokiam projektui pasirinktas neatsitiktinai. Iki čia keleivius atveža trijų privežamųjų maršrutų autobusai. Šiauriniuose Klaipėdos priemiesčiuose gyvenantys ir asmeniniais automobiliais į Klaipėdą važinėjantys rajono gyventojai taip pat važinėja pro šalį. Tad manoma, kad dalis iš rajono į miestą atvykstančių žmonių paliks savo automobilius ar dviračius naujai pastatytoje aikštelėje, o patys persės į autobusus ir jais pasieks reikiamą tikslą mieste.

Daugelyje pažangių Europos miestų tokie terminalai yra įprasti ir vadinami anglišku terminu "park and ride".

Dar po kelerių metų prie ligoninių miestelio turėtų iškilti ir keleiviams bei vairuotojams skirtas paviljonas su tualetais, bilietų savitarnos sistemomis ir kitais patogumais. Taip pat planuojama įrengti elektromobilių įkrovimo vietas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder