Siūloma steigti asmenų, turinčių teisę naudotis ženklu "Neįgalusis" registrą

Siūloma steigti asmenų, turinčių teisę naudotis ženklu "Neįgalusis" registrą

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkas Stasys Šedbaras siūlo steigti asmenų, turinčių teisę naudotis ženklu "Neįgalusis", registrą, kuriuo galėtų naudotis policijos pareigūnai, tikrinantys, ar neįgaliesiems skirtoje vietoje stovinčio automobilio vairuotojas turi teisę toje vietoje jį statyti. Tokio registro dabar nėra, tad policijos pareigūnai, kai nėra vairuotojo, negali patikrinti, ar jis turi tokią teisę.

"Būtina apsaugoti ir ženklą "Neįgalusis". Šiandien jį bet kas gali nusipirkti. Jis turėtų būti išduodamas su identifikavimo numeriu, o ne pardavinėjamas laisvai prekyvietėse", - teigia S. Šedbaras.

Jis pasipiktinęs tuo, kad prabangius automobilius statantys neįgaliesiems skirtose vietose neturintys neįgalumo asmenys pažeidžia teisės ir moralės principus, dažniausiai prisidengdami prekyvietėse įsigytu ženklu "Neįgalusis".

S. Šedbaras teigia, jog susiklosčiusi situacija reikalauja apsaugoti tuos, kuriems skirta ši lengvata.

"Neįgaliesiems skirtas automobilių vietas užima sveikai įraudę prabangių automobilių vairuotojai, kurie gerai žino, kam skiriamas ženklas "Neįgalusis", tačiau naudoja jį ne pagal paskirtį. Tai piktnaudžiavimas ir elementaraus padorumo neigimas, todėl mes ginsime neįgaliuosius ir jų teises, pasitelkdami konkrečias teisines priemones", - pabrėžia S. Šedbaras.

Šiuo metu neįgaliesiems skirtose stovėjimo vietose galima statyti automobilius, pažymėtus ženklu "Neįgalusis", taip pat tuos, kurių viduje, prie stiklo, padėta neįgalių asmenų automobilių statymo kortelė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder