Siūlo įrengti saugias lenktyniavimui skirtas vietas

Siūlo įrengti saugias lenktyniavimui skirtas vietas

Policijos departamentas kreipėsi į Savivaldybių asociaciją dėl bendradarbiavimo ir priemonių organizavimo, siekiant užkardyti nelegalių lenktynių organizavimą.

Pastaruoju metu šalyje stebimas nelegalių lenktynių, kurių metu kyla pavojus žmonių sveikatai, gyvybei bei turtui, skaičiaus augimas. Policija, užtikrindama saugų eismą, organizuoja priemones, kuriomis siekiama identifikuoti tokių lenktynių dalyvius ir juos patraukti teisinėn atsakomybėn.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad nelegalios lenktynės populiarios, ypač tarp jaunų vairuotojų, o bausmių dydžiai ne visada daro įtaką šių asmenų elgesio pokyčiams. Todėl, policijos nuomone, žmonių noras rungtyniauti šia forma bei bausmių neefektyvumas suponuoja valstybės ir savivaldybių institucijoms pareigą sudaryti sąlygas žmonėms tai daryti legaliai bei saugiai.

Policijos nuomone, siekdami išvengti skaudžių pasekmių ir atsižvelgdami į žmonių, norinčių lenktyniauti automobiliais, norus, būtų tikslinga savivaldybėse numatyti (įrengti) lenktyniavimui saugias vietas (tinkama lenktynių trasa ir kelio danga, dalyvių instruktavimas bei priežiūra, saugios vietos žiūrovams, medicinos atstovo dalyvavimas ir pan.).

Pareigūnai tikisi, kad žmonės, turėdami galimybę lenktyniauti saugiai ir legaliai, rinksis tokią lenktynių formą, o ne nelegalias lenktynes.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder