Seksologas pagal automobilį atskirtų gėjus

Seksologas pagal automobilį atskirtų gėjus

Prie vairo

Pats jau apie 8 metus nevairuojantis P. Velička svarsto, jog seksą automobilyje mėgstantys lietuviai ima lenkti amerikiečius ir pietų šalių atstovus

Seksologas Pragiedrulis Velička neabejoja, kad seksas ir automobiliai yra susiję dalykai.

Seksas automobilyje, anot specialisto, lietuvių yra mėgstamas ne ką mažiau nei italų ar amerikiečių, juolab kad tai esanti ypač tinkama vieta flirtuoti.

Beje, transporto priemonė gali papasakoti ir apie savo šeimininko seksualinę orientaciją.

Kada seksas automobilyje tapo tokiu, jūsų nuomone, įprastu reiškiniu?

Pačioje pradžioje, kai automobiliai tik atsirado, kaip sekso vieta jie dar nebuvo naudojami, nes pats išradimas žmonijai dar buvo didelė naujiena. Tačiau žmonija tokia yra - ieško vietų visur, automobilis pasirenkamas gana dažnai. Filmuose matome, kaip kokiais 1925 metais amerikiečiai jau užsiima seksu automobiliuose. Ten ir dabar populiarūs lauko kino teatrai, į kuriuos jaunimas suvažiuoja automobiliais. Labai patogu - keli malonumai vienu metu. Teko būti ir Italijoje. Ten yra toks įstatymas - santykiai viešoje vietoje yra draudžiami, bet automobilis juk yra privati zona. Taigi rodė man tokį skardį, ant kurio vakarais suvažiuoja porelės. Graži aplinka - pakrantė, matosi Viduržemio jūra...

Dabar pas mus irgi matome - vaikinai važiuoja, signalizuoja šalia einančioms panelėms. Vienos įlipa, kitos - ne. Automobilis tampa vilionių objektu - kuo prabangesnis, kuo įdomesnis, tuo labiau ir traukia merginas. Beje, pas mus juk irgi bandyta atidaryti lauko kino teatrus.

Lietuviai tam gal pernelyg konservatyvūs?

Na, tikrai ne. Lietuviai dabar jau nori ir europiečius visus pralenkti, ir amerikiečius pašiurpinti. Dažnai plaukioju keltu į Švediją, Vokietiją ir matau, kad lietuviai savo noru išsiskirti jau peržengia ribas ir formuoja apie save neigiamą nuomonę. Beje, labai konservatyvūs lietuviai niekada ir nebuvo. Jie labai greitai viską perima - striptizas, sekso klubai, tik legalių viešųjų namų nėra.

Prisimenu, viena aktorė dar tarybiniais laikais išvažiavo į Vengriją, ir grįžusi pasakojo, kaip ją, tarybinę moterį, norėjo nustebinti ir šokiruoti. Važiavo ji prabangiame automobilyje su dar viena aktorių pora, šie pradėjo mylėtis ir žiūrėjo, kaip ji reaguos. O ji, sako, būdama aktorė, apsimetė, kad čia jai - įprastas dalykas. Tas pasakojimas man įstrigo, nes parodo, kad lietuviai labai greitai viską perima, atsikrato to konservatyvumo.

Sakote, kad prabangūs automobiliai dažnai naudojami patraukti priešingos lyties atstovių dėmesį.

Be abejo, nevisavertiškumo kompleksą galima bandyti maskuoti automobiliu. Jei žmogus neišvaizdus, mažo ūgio ar dar kas nors jam ne taip, žiūrėkit - važiuoja didžiule mašina, prabangia, galva vos matosi. Ir jis jau žino, kad tokiu automobiliu gali tikėtis suvilioti merginą.

Žinoma, kalbu tik apie vyrus. Vairuojančių moterų yra labai daug, tačiau girdėti apie tai, kad moterys automobilį naudotų kaip objektą pritraukti priešingai lyčiai, neteko. Turbūt niekas dar nematė, kad moteris važinėtų automobiliu ir gaudytų vyrus.

O pats automobilis yra labai maža zona, siaura erdvė, dėl to intymumo jame daugiau nei kur kitur. Pavyzdžiui, moteris prie vairo perjungia pavaras, priliečia ranką ar koją. Arba atvirkščiai. Dabartinė moterų ir merginų apranga - nuogos šlaunys ir pilvai - vyrus ir vizualiai jaudina, o dar vairuojant prisilietus... Sėdėti kad ir šalia vienas kito kur nors prie staliuko yra kitaip, o automobilyje - jau artimumas. Ir flirtas lengviau užsimezga tokioje intymioje zonoje. Žinoma, tai pasakytina ne apie visus - žinau nemažai moterų ir merginų, kurios kategoriškai pasisako prieš seksą automobilyje, na, o kiti tokią vietą renkasi mielai.

Ar gali apie žmogaus seksualumą ką nors pasakyti jo automobilio spalva?

Visi žinome, kad gėjų automobilių spalva yra oranžinė arba labai ryškiai geltonos spalvos. Lietuvoje dabar irgi matome oranžinių automobilių, kurie galbūt ir pabrėžia šeimininko orientaciją. Teko Palangoje matyti porą jaunų vyrukų, apsistojusių kartu viešbutyje, ir jų automobilis perdažytas oranžine spalva buvo. Šis dalykas gerai žinomas - ir filmuose oranžinė yra daugiau gėjų automobilių spalva, kad dėmesį atkreiptų. Moisejevas taip pat dainuoja - žydrasis mėnulis, žydrasis angelas kavinėje ir automobilis oranžinis.

Sakoma, kad žmogaus seksualumą šiek tiek atspindi ir jo vairavimo maniera.

Iš viso - koks žmogus yra gyvenime, taip jis ir vairuoja. Jei jis nesilaiko taisyklių, tai ir vairuodamas nesilaikys. Tiesa, niekur neteko skaityti, kad vairavimo ir seksualinio temperamento sąsajos būtų akcentuotos, ar apskritai šie dalykai susieti. Bet, pavyzdžiui, tie, kurie vairuodami mėgsta avantiūristinius dalykus, dažniausiai ir seksą mėgsta avantiūristinį.

O kaip apskritai susidomėjote sekso automobilyje tema?

Kai dirbau venerinių ligų dispanseryje ir ateidavo pacientai, klausdavau jų, kur užsikrėtė. Neretai pasitaikydavo tokių atvejų, kai sakydavo, kad automobilyje. Taip ir pradėjau stebėti, domėtis šia tema.

Giedrė NORVILAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder