Šaligatvis vis dėlto yra

Šaligatvis vis dėlto yra

Automobilį ant savo paties įrengto šaligatvio pastatęs klaipėdietis vis dėlto buvo nubaustas už tai, nes šaligatvis - savivaldybės. Tiesa, tik popieriuje.

Prieš du dešimtmečius Utenos gatvės asfaltavimui ir sutvarkymui pinigų savo ižde neradus savivaldybei, tai už savo lėšas padarė gyventojai. Kai kurie iš jų pakraščius išklojo trinkelėmis ir ten laiko savo automobilius.

Tačiau taip pasielgęs klaipėdietis Juozas sausio 8-ąją rado savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pranešimą, kad jis pažeidė Kelių eismo taisykles ir dėl to jam gresia administracinė atsakomybė.

Tačiau vyras įsitikinęs, kad nieko nepažeidė ir nutarė tai įrodyti tvarkos prižiūrėtojams. Jis tuo įsitikinęs dėl kelių priežasčių. Pirma, šaligatvis įrengtas jo paties pastangomis, o pagal savivaldybės dokumentus čia įteisintas tik kelias, tad tokiu atveju jo automobilis stovėjo kelkraštyje.

Antra, šioje vietoje nėra kelio ženklų, leidžiančių ar draudžiančių statyti automobilius ant šaligatvio - juk jo čia nėra.

Tačiau tokie argumentai valdininkų neįtikino - klaipėdiečiui vakar skirta minimali 100 litų bauda.

Aiškindamasis, kur yra tas šaligatvis, vyriškis sužinojo, kad detalusis šio kvartalo planas nėra parengtas, o šaligatvį nurodo tik atskiras indeksas gatvės techninės apskaitos byloje.

"Aiškinantis buvo užklausta ir Registrų centro. Jo duomenimis, ten yra šaligatvis, esantis ant valstybinės žemės", - sakė nutarimą priėmusi specialistė.

Nubaustas vyriškis nelinkęs mokėti baudos - jis žada pasinaudoti galimybe kreiptis į teismą.

Jo manymu, savivaldybė siekia tik pasipinigauti ir nevertina žmonių pastangų padaryti tai, ką privalėjo pati - sutvarkyti gatvę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder