Rinkliava prie ligoninių: baudų išvengti įmanoma?

Rinkliava prie ligoninių: baudų išvengti įmanoma?

"Klaipėdos savivaldybė pelnosi iš mūsų vaikų nelaimių", - tvirtina pasipiktinusi Klaipėdos rajono gyventoja Daiva Kasparavičienė. Prakirsta galva sūnų į Klaipėdos vaikų ligoninę atvežusi moteris nesusimokėjo vietinės rinkliavos ir susilaukė kontrolierių nemalonės.

Moteriai pikta, kad kontrolieriai labai formaliai žiūri į pažeidėjus, esą tokioje jautrioje zonoje jie galėtų elgtis žmoniškiau.

"Pikčiausia tai, kad aš dar spėjau pagauti tą kontrolierių, kuris išrašė baudos kvitą. Nors po nosimi jam pakišau išrašą iš ligoninės, kad vaikui buvo trauma ir jam reikėjo skubios pagalbos, jis net į kalbas nesileido", - stebėjosi tokiu požiūriu D. Kasparavičienė.

Tačiau savivaldybės atstovai gina kontrolierių ir primena, kad tokia yra jo pareiga. Esą jis kiekvienu atveju negali žinoti, kokios aplinkybės atvedė žmogų į vieną ar kitą įstaigą. Jis tik fiksuoja pažeidimus.

"Jei kontrolierius bandytų panaikinti jau užfiksuotą įspėjimą, tai būtų paskutinė jo darbo diena", - paaiškino ir VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) vadovas Gintaras Neniškis.

Tačiau esą turint pateisinamą priežastį baudos išvengti esą yra taip pat paprasta, kaip ir ją užsitraukti.

"Nebuvo kada galvoti"

Nemaloni istorija Priekulės seniūnijoje gyvenančiai D. Kasparavičienei nutiko liepos 1-ąją. Būdama Klaipėdoje ji sulaukė skambučio, kad Drevernoje esančiam jos sūnui reikia skubios pagalbos, nes jam praskelta galva.

"Tik mamos mane gali suprasti, kokį stresą patyriau, kol iš Klaipėdos važiavau į Dreverną, o paskui vėl grįžau atgal, kad kuo skubiau parodyčiau savo vaiką medikams. Kai atlėkėme prie Klaipėdos vaikų ligoninės, nebuvo nė vienos tuščios vietos, kur būtų galima pastatyti automobilį. Teko ieškoti vietos toliau. Laimei, kiek pavažiavus radau kur pastatyti automobilį ir pagriebusi sūnų nulėkiau į ligoninę. Apie tai, kad reikia susimokėti, nebuvo kada net pagalvoti", - pasakojo D. Kasparavičienė.

Daugiau skaitykite antradienio, liepos 22 d., dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder