Pristatytas moderniomis technologijomis aprūpintas taksi automobilis

Pristatytas moderniomis technologijomis aprūpintas taksi automobilis

Vilniaus televizijos bokšte trečiadienį pristatytas moderniomis ryšio technologijomis aprūpinto "iTaksi" automobilio prototipas.

Konferencijoje "Saugumo viešajame transporte užtikrinimo galimybės" pristatytas "iTaksi" automobilis suteikia galimybę važiuojant naršyti internetą, ant sėdynių pritvirtintose planšetėse stebėti kelionės maršrutą, sužinoti, kokias žymias vietas jie pravažiuoja, gauti informacijos apie artimiausius viešbučius, kavines ir pan.

Kaip tvirtino naujoves pristatę specialistai, naudojantis mobiliuoju internetu ir intelektinėmis transporto sistemomis, tokiame taksi automobilyje galima priimti mokėjimus banko kortelėmis ir iš karto išspausdinti mokėjimo kvitus, automatiškai apskaičiuoti, kiek keleivių kokiais maršrutais buvo vežama ir kiek pajamų buvo uždirbta.

Taip pat taksi paslaugų administratorius gali realiu laiku stebėti, kur yra konferencijoje pristatyta įranga aprūpinti taksi parko automobiliai, ar jie yra užimti, kokiu maršrutu važiuoja, kiek keleivių veža.

Renginį inicijavo Susisiekimo ministerija. Jame dalyvavo savivaldybių transporto skyrių specialistai, viešojo transporto ir taksi įmonių atstovai.

Susisiekimo ministerijos kancleris Tomas Karpavičius renginyje sakė, kad tikisi, jog moderni įranga sudomins taksi įmones ir jos po truputį atnaujins savo automobilius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder