Pretendentų - 20, geriausias - vienas

Pretendentų - 20, geriausias - vienas

Konkursas

Lietuvoje prasidėjo jau devintasis geriausio metų automobilio rinkimo konkursas.

Į geriausio 2006-ųjų automobilio titulą yra 20 kandidatų. Pasak konkursą organizuojančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidento Valdo Vilūno, tai - skirtingų klasių ir kainų automobiliai.

Į nugalėtojo titulą pretenduoja mažieji "Hyundai Getz", "Kia Rio", "Peugeot 107", "Renault Clio", "Seat Leon", "Toyota Aygo" ir "Volkswagen Golf Plus", vidutinės klasės 3-iosios serijos BMW, "Hyundai Sonata", "Lexus IS 250", "Volkswagen Jetta" bei "Volkswagen Passat".

Didesnieji pretendentai - minivenai "Mazda5", B klasės "Mercedes-Benz" ir "Ssangyong Rodius", visureigiai "Jeep Grand Cherokee" bei "Nissan Pathfinder", pikapas "Toyota Hilux", taip pat sportinį charakterį turintys "Mitsubishi Colt CZT" bei "Subaru Impreza".

Automobilius vertins 10 žurnalistų komisija, lapkričio pabaigoje susirinksianti į penkių dienų bandymų stovyklą Birštone (pernai ji buvo surengta pajūryje). Visos mašinos bus bandomos vienodomis sąlygomis - su tokiomis pačiomis padangomis, vienos markės degalais.

Nugalėtojo vardas bus paskelbtas gruodžio 17 dieną.

Geriausiu 2005-ųjų automobiliu pernai išrinkta "Škoda Octavia".

Kaip ir kasmet, balsuoti ir rinkti "Tautos automobilį" galės visi šalies gyventojai (interneto svetainėje www.takas.lt./auto2006). Praėjusiais metais daugiausiai žmonių simpatijų pelnė "Peugeot 407".

Tomas GUKAUSKAS

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder