Pirmuoju „Bentley“ hibridu taps „Bentayga“

Pirmuoju „Bentley“ hibridu taps „Bentayga“

Šimtą metų prabangos standartus automobilių rinkoje kuriantys „Bentley Motors” ne tik ryžtingai žengė į antrą įmonės gyvavimo šimtmetį, bet ir toliau tęsia inovatyvius sprendimus, kurie vėl kelia rinkos kartelę į aukštesnį lygį. Šiam tikslui pasiekti „Bentley” sukūrė planą, kuriame itin svarbi aktyvi elektrinių variklių integracija.

„Visa automobilių pramonė, technologijos ir patys automobiliai keičiasi sparčiau nei bet kada anksčiau, todėl moksliniai tyrimai yra nepaprastai svarbūs norint kurti novatoriškas technologijas ir įveikti naujos kartos mobilumo sprendimų iššūkius. Naujasis „Bentley” planas, pavadintas „Beyond 100” vardu, yra gamintojo ateities kryptis kurioje idealiai dera tradicinė gamintojo prabanga bei modernūs elektrinių variklių privalumai. Būtent todėl jau visai netrukus bus pristatytas pirmasis istorijoje elektrifikuotas „Bentley”, o vėliau ir pirmasis gamintojo elektromobilis“, – sako „Bentley“ atstovybės Lietuvoje vadovė Evelina Avina.

OCTOPUS pavadintame tyrime skelbiami 18 mėnesių trukusių pradinių tyrimų rezultatai, kurie rodo didžiulį proveržį elektrinių aukšto našumo transporto priemonių pavarų sistemose. Toliau vystant Jungtinės Karalystės elektronikos mokslo tyrimus, gauti elektrinės pavaros sistemos rezultatai viršijo naujausias nuolatinio magneto variklio veikimo charakteristikas. Taip pat leido pašalinti tiek retųjų žemių magnetų, tiek varinių apvijų poreikį. O tai ne tik leidžia sumažinti gamybos išlaidas, bet ir pilnai perdirbti visus variklio komponentus.

Naujasis pažangus elektros variklis bus ne tik kompaktiškas ir turintis itin daug integracijos galimybių, bet taip pat leis optimizuoti gamybos procesus dėl naujų medžiagų panaudojimo. Visos šios charakteristikos naujo tipo variklį realiai leis pradėti naudoti 2026-iais. Būtent šiais metais „Bentley“ planuoja pirkėjams pasiūlyti inovatyvų, tik elektra varomą modelį, kuris nustatys naujus automobilių pramonės prabangos standartus.

Šių metų birželį pristatytas antrosios kartos „Bentley Bentayga“ yra pirmasis gamintojo modelis, kuris sukurtas pagal „Beyond 100“ strategiją. Kuriant naująjį modelį, buvo modernizuota išvaizda, todėl priekyje ir gale galima pastebėti naujus modernius žibintus, tačiau kėbulas išlaikė puikiai visame pasaulyje atpažįstamą siluetą. Naujausios technologijos ir aukščiausios kokybės interjero medžiagos pakelia antrosios kartos „Bentayga“ į dar aukštesnį prabangos lygį, o vairuotojams suteikia neišdildomus įspūdžius vairuojant.

„Bentayga“ ir toliau išlieka prabangiausiu ir greičiausiu pasaulyje SUV automobiliu, kuris leidžia mėgautis išskirtine „Bentley“ vairavimo patirtimi. Šiemet gamintojas pristatys ir iš tinklo įkraunamą hibridinę „Bentayga“ versiją.

„Bentayga“ yra pats populiariausias gamintojo modelis. Nuo 2016-ųjų, kai buvo pristatyta pirmoji modelio karta, į pasaulio kelius išriedėjo daugiau nei 20 tūkst. prabangiųjų „Bentayga“ SUV. Vien per praėjusius metus buvo pagaminti 4950 „Bentayga“, o tai yra beveik pusė visų per 2019-sius „Bentley“ pagamintų automobilių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder