"Peugeot" ir "Citroen" modeliai maitinsis oru

"Peugeot" ir "Citroen" modeliai maitinsis oru

Kol dauguma automobilių gamintojų plėtoja elektromobilių tobulinimo madą, prancūzai bando atgaivinti dar anksčiau iškeltą oru varomos mašinos idėją.

Tiesa, koncernas "PSA Peugeot Citroen" savo modelių gamoje irgi turi (kad ir ne savo, o kompanijos "Mitsubishi" rankomis sukurtus) elektromobilius "Peugeot iOn" bei "Citroen C-Zero", taip pat tradicinius hibridus "Peugeot 3008", "Peugeot 508 RXH" ir "Citroen DS5", tačiau pirkėjams tikisi pasiūlyti visiškai naujos koncepcijos hibridinį automobilį.

Planuojama, kad jis turės benzininį motorą, tačiau vietoje hibridams įprasto elektros variklio bus naudojama "Hybrid Air" pavadinta jėgainė. Jos esmė - su transmisija sujungtas hidraulinis variklis-oro pompa bei du suspausto oro balionai (žemo ir aukšto slėgio), sumontuoti po salonu bei bagažine.

Šiuose balionuose oras yra kaupiamas naudojant rekuperacijos sistemą, analogišką elektromobiliams, ir suspaudžiamas. Naudojant vien tik jį mašina galės pasiekti 70 km/h greitį, ir mieste vien oro režimu važinėti 60-80 proc. laiko. O intensyviai įsibėgėjant oras veiks hidraulinį motorą, kuris padės vidaus degimo varikliui.

Nepaisant to, kad naujoji sistema automobilio svorį padidins 100 kg, PSA inžinieriai sako, jog kuro ekonomiškumas pagerės net 45 proc. palyginti su mašina, varoma vien tik benzininiu varikliu.

Pirmuosius "Hybrid Air" sistemą turėsiančius modelius prancūzai serijiniu būdu gaminti tikisi pradėti 2016 metais. Ši naujovė iš pradžių atsiras mažuosiuose hečbekuose ("Peugeot 208" ir "Citroen C3") bei nedideliuose furgonuose - tuose modeliuose, kuriuose montuojami ne itin galingi (83-111 AG) varikliai.

"Hybrid Air" sistemos sukūrimas yra PSA koncerno programos, skirtos iki 2020 metų visuose savo modeliuose kuro sąnaudas sumažinti iki 2 l/100 km, dalis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder