Pasakyk, kuo važinėji, ir aš pasakysiu, kas tu

Pasakyk, kuo važinėji, ir aš pasakysiu, kas tu

Manote, kad BMW modelius vairuoja chuliganai, o senus "Volkswagen Passat" - pagyvenę sodininkai? Jūs - stereotipų auka. Tiesa, jūs ne vienas toks. Stereotipai - jie ir Vokietijoje stereotipai. Kita vertus, o kas pasakė, kad daugumos nuomonė negali būti teisinga?

Vokietijos vadybos konsultavimo kompanijai "Progenium" atlikus vairuotojų apklausą paaiškėjo, jog kiekvienos markės automobilio savininkus vokiečiai irgi skirsto į tam tikras kategorijas.

Apklausos metu siekta sužinoti, kaip, respondentų nuomone, atrodo tipiškas vieno ar kito automobilio savininkas, kiek jis uždirba, kiek jam metų, koks jis yra - liberalus ar pasipūtęs ir pan.

Taigi, paaiškėjo, jog "vyriškiausiomis" markėmis vokiečiai laiko "Ferrari", "Porsche", "Jaguar" ir BMW, o "moteriškiausiomis" - "Mini", "Fiat", "Smart" bei "Seat". Beje, pirmosios kategorijos savininkai, apklaustųjų nuomone, uždirba daugiausiai. Pavyzdžiui, "Ferrari" vairuojantys asmenys, žmonių nuomone, per mėnesį uždirba 21 400 eurų, "Porsche" - 9 100 eurų, "Jaguar" vairuotojai - 6 400 eurų, BMW - 2 600 eurų. Mersedeso savininko alga - 3 800 eurų.

Tai, beje, nenuostabu - minėtų markių modeliai kainuoja ne mažiausiai. Tiesa, "brangus" ir "turtingas" vokiečiams ne visada reiškia "geriausias". 92 proc. apklaustųjų "Mercedes-Benz" savininkus vadina snobais ir miesčionimis, 98 proc. apklausos dalyvių tą patį galvoja ir apie "Porsche" bei "Jaguar" vairuojančius asmenis.

O štai atviriausi ir, tuo pačiu, kukliausi yra "Fiat", "Hyundai", "Toyota" ir "Peugeot" savininkai.

Ne mažiau įdomus ir įsivaizduojamas vienų ar kitų automobilininkų amžius. Apklausos dalyviai įsitikinę, kad vidutinis "Jaguar" savininko amžius - 57 metai, "Mercedes-Benz" modelio - 54 metai. O štai abi bavariškos markės, BMW ir "Audi", traukia jaunesnius vairuotojus - atitinkamai 37 ir 38 metų amžiaus. Jauniausi vairuotojai, apklaustųjų nuomone, važinėja "Smart", "Seat" bei "Mini" modeliais - 31-32 metų.

Storiausi, beje, vokiečių nuomone, yra mersedesų vairuotojai (taip mano 83 proc. apklaustųjų), taip pat važinėjantieji "Dacia" (68 proc.) ir "Ford" (63 proc.) modeliais, sportiškiausi - "Mini" (84 proc.), "Smart" (80 proc.), "Ferrari" (72 proc.) bei "Porsche" (72 proc.) vairuotojai.

O patraukliausiais vadinami "Mini" (87 proc. manančiųjų), "Peugeot" (81 proc.) bei "Jaguar" (73 proc.) vairuotojai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder