Padangos internetu – ar verta?

Padangos internetu – ar verta?

Šiandien padangų įvairovė iš tiesų didelė, tiesa? Net ir žinant savo poreikius, labai lengva išsiblaškyti pamačius daugybę panašių pasiūlymų. Padangų pirkimas visada būdavo ganėtinai trumpas ir aišku – nuvažiuojate į bet kurią automobilių dalių arba specializuotą padangų parduotuvę ir išsirenkate jūsų ratlankių matmenis atitinkančias padangas. Tačiau tobulėjant šiuolaikinėms technologijoms, vis dažniau siūlomos padangos internetu. Ar verta? Gal per daug rizikinga? O gal įsigyti naudotas?

Kaip teisingai perkamos padangos internetu?

Didžiausias trūkumas perkant padangas internetu yra tai, kad negalite jų paliesti ir apžiūrėti iš arti, todėl pasikliauti reikia tik nurodomais duomenimis ir labai svarbu tinkamai suprasti, kokią reikšmę turi visa informacija.

Matmenys

Pirkdami padangas visada pirmiausiai atsižvelgiate į jų diametrą, aukštį bei plotį. Tai pats paprasčiausias indeksas ieškant padangų turimiems ratlankiams. Padangos dydis aprašomas taip: R16 205/55. Čia R16 – padangos skylės diametras coliais, 205 – padangos plotis milimetrais, 55 – padangos aukštis. Šiuo atveju, padangos aukštį sudaro 55% jos pločio. Aukštesnės padangos gali būti ir 60-65% aukščio, o žemo profilio padangos – vos 30%.

Šiomis dienomis aktualu rinktis nestandartinių dydžių padangas, t.y. žemesnes arba aukštesnes nei nurodo gamintojas. Žinoma, žemo profilio padangos atrodys išties puikiai, bet prarasite didelę dalį važiavimo komforto ir galite pažeisti ratlankius važiuodami per duobes.

Kai kurie pirkėjai renkasi net ir platesnes padangas nei rekomenduojama – tai nėra geras sprendimas. Jeigu pasirinksite per plačias padangas, jos negalės tvirtai prikibti prie ratlankio, kas priveda prie padangos nusimontavimo galimybės. Ir, žinoma, tai nutiks pačiu netinkamiausiu metu.

Atminkite, kad jeigu jūsų automobilio gamintojas nenurodo jūsų pasirenkamos padangos dydžio, tai jis, gamindamas automobilį, to ir nenumatė.

Greičio ir apkrovos indeksai

Iškart po padangos matmenų dažniausiai seka skaičiai, kaip, pavyzdžiui, 91W. Tai yra apkrovos ir greičio indeksai. Šiuo atveju, 91W reiškia, kad padanga gali atlaikyti 270 km/h greitį bei 615 kg krūvį. Kuo didesnis skaičius ir tolimesnė abėcėlės raidė, tuo maksimalus greitis ir krūvis yra didesni (apie tai plačiau šiek tiek vėliau).

O ar jūs atkreipiate dėmesį į šiuos indeksus? Laikui bėgant automobiliais važinėjame greičiau, magistraliniuose keliuose ilgus atstumus važiuojame 130 km/h greičiu, o kai kurių padangų maksimalus greitis yra būtent 130-140 km/h. Tai įsivaizduokite, jeigu su tokiomis padangomis važiuojate iš Vilniaus į Palangą, daugiau nei 300 km važiuojate spausdami visas padangų galimybes – tai nėra nei patikima ir saugu.

Na o apkrovos indeksas yra aiškus – kuo jis didesnis, tuo mažesnė tikimybė pažeisti padangą važiuojant pasikrovus arba su keleiviais.

Sukibimas su šlapia kelio danga

Kartais padangų pardavėjai internete pamini ir sukibimo su šlapia kelio danga įvertinimą. Absoliučiai su kiekvienu automobilių padangų modelių privalo būti atliekami specialūs bandymai, kuriuose nustatomas sukibimo su šlapia kelio danga lygis. Jis ant padangos yra žymimas TRACTION (liet. Sukibimas). O įvertinimas žymimas raidėmis AA, A, B arba C. AA yra aukščiausias, o C – žemiausias įvertinimas.

Tai yra puikus būdas įvertinti naujos padangos kokybę, ko pirkėjai nėra linkę dažnai daryti.

 

Foto: Shutterstock.com

Gamintojas

Na ir, galų gale, gamintojas yra ne mažiau svarbus nei visa kita išvardinta informacija. Nesitikėkite aukštos kokybės iš gamintojo, kurio net nesate girdėję. Ją visada užtikrins GoodYear, Michellin, Continental, Bridgestone, Pirelli ir kiti žinomi gamintojai. Jie ne tik turi biudžetą gerai kokybei išgauti, bet ir ilgametę patirtį, kurios metu išbandė ir išrado gausybę naujų technologijų ir atliko gausybę bandymų.

Taigi, žinomo gamintojo padangos bus kiek brangesnės, tačiau tai stipriai atsilieps kokybės srityje.

Ar verta pirkti naudotas padangas?

Naujos padangos – pati geriausia kokybė, garantuotas sukibimas dar 4-5 metus, puiki išvaizda, gamintojo suteikiama garantija, didesnis atsparumas pažeidimams bei temperatūros pokyčiams.

Naudotos padangos – gamintojo sukurtos savybės greičiausiai jau nebeaktualios, jokių žinių apie tai, kaip buvo laikomos ir prižiūrimos padangos anksčiau, sukietėjusi guma, kuri lengviau pažeidžiama ir nebesuteikia tokio gero sukibimo, eksploatuojamos gali būti dar metus arba du (geriausiu atveju). Kai kurios padangos būna netgi 10 ir daugiau metų senumo, kas jau yra nesaugu.

Taigi, įsigiję naudotas padangas sutaupysite tik dabar ir niekada nebūsite užtikrinti savo saugumu. Kol sudėvėsite naujas padangas, per 4-5 metus įsigysite ir sudėvėsite 3-4 komplektus naudotų padangų. Todėl labai lengva paskaičiuoti ir įsitikinti, jog ilgainiui naudotos padangos kainuoja tiek pat, kiek naujos, tačiau vairavimo savybės yra kelis kartus prastesnės.

Kur pirkti naujas padangas internetu?

Internete yra labai daug skirtingų padangų parduotuvių, todėl išsirinkti geriausią ir patikimiausią išties nėra paprasta. Prieš pasirinkdami internetinę parduotuvę pasidomėkite atsiliepimais apie ją bei pasidomėkite pasirinktos parduotuvės suteikiamomis garantijomis bei sąlygomis.

Jeigu ieškote patikimos padangų ir ratlankių parduotuvės su grąžinimo garantija, padangoms suteikiama garantija ir nemokamu prekių pristatymu vos per 1-2 darbo dienas, tada siūlome apsilankyti www.padangos1.lt.

Čia padangas galite rasti tiek rinkdamiesi pagal kainą, pagal matmenis arba tiesiog įvesdami savo automobilio modelį ir Padangos1 pasiūlys visus jūsų automobiliui tinkančius ratlankius arba padangas. Negana to, kiekviena padanga yra atitinkamai įvertinama ir aprašoma, todėl svetainėje yra apstu informacijos apie padangų matmenis, greičio ir apkrovos indeksus (jie yra parašomi tiksliai, todėl jokių lentelių jums ieškoti nereikia), na ir kitą informaciją, kaip gamintojo aprašymas ir t.t.

 

Foto: pixabay.com

Padangos internetu – netolima kasdienybė

Internetu perkame vis dažniau ir daugiau, todėl yra suteikiamos visos sąlygos greitai ir patogiai užsisakyti padangas net neišeinant iš namų. Net jeigu atvežamas produktas jūsų netenkina – be jokių papildomų išlaidų galite jį gražinti. Taigi, nedvejokite ir apsilankykite internetinėje parduotuvėje www.padangos1.lt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder