Norintieji išvengti naujojo mokesčio apgulė „Regitrą“

Norintieji išvengti naujojo mokesčio apgulė „Regitrą“

Likus vos kelioms dienoms iki liepos 1-osios, kai įsigalios registracijos mokestis, Vilniuje, gatvėje prie „Regitros“, nusidriekė milžiniška automobilių eilė. „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas teigė, kad toks vaizdas pirmadienio rytą – siurprizas visiems įmonėms darbuotojams.

„Galima teigti, kad nusidriekusi spūstis yra susijusi su registracijos mokesčio įsigaliojimu. Šiandien prie „Regitros“ susidarė gyva eilė automobilių, kurių vairuotojai turbūt nori perregistruoti automobilius ir išvengti naujojo mokesčio“, – LRT.lt pasakojo S. Šuminas.

Jis pabrėžia, kad pirmadienį pamatyta eilė – siurprizas, kadangi nei praėjusią savaitę, nei kada anksčiau išaugusių automobilių srautų „Regitroje“ nebuvo.

„Kaip ir visada, žmonės viską pasiliko paskutinei dienai. Įdomiausia, kad daliai eilėse stovinčių automobilių veikiausiai net nebūtų taikomas registracijos mokestis, nes tikėtina, kad ne visi yra tokie taršūs“, – tikino įmonės atstovas.

Likus vos kelioms dienoms iki registracijos mokesčio įsigaliojimo, S. Šuminas teigia, kad „Regitra“ yra pasiruošusi naujam mokesčiui.

„Esame nusiteikę ir pasiruošę, kasdien įdiegiame vis kažką naujo, kas palengvins darbą. Tikrai su nekantrumu laukiame liepos 1-osios, o kaip viskas klostysis – parodys laikas“, – tikino jis.

Kaip atrodys vadinamasis taršos mokestis?

Mokesčio dydis svyruos nuo 13,5 iki 540 eurų, jis priklausys nuo anglies dioksido (CO2) emisijos kilometrui dydžio. Būtų apmokestinami visi automobiliai, išmetantys daugiau kaip 130 gramų CO2 kilometrui.

Žemutinė mokesčio taikymo riba – 131–140 gramų CO2 kilometrui dyzeliniams, benzininiams ir dujiniams automobiliams. Dyzeliniams automobiliams mokestis būtų nuo 30 iki 540 eurų, benzininiams – nuo 15 iki 270 eurų, dujiniams – nuo 13,5 iki 243 eurų.

Už taršiausius dyzelinius automobilius, kurių CO2 emisija viršija 301 gramą kilometrui, reikėtų mokėti 540 eurų, už benzinu ir dujomis varomus automobilius – atitinkamai 270 ir 243 eurus. Už mažiausiai taršius dyzelinius automobilius tektų mokėti 30 eurų, už benzininius – 15 eurų, už dujinius – 13,5 euro.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder